Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Asfaltiranje ulica po naseljima

rssBookmark and Share

Kuršumlija 07.09.2014. JužnaSrbija.Info

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić i direktor kuršumlijske Direkcije za izgradnju Goran Đorđević obišli su završetak radova u ulici Doktora Hadžića prilaz jedan, gde je asflatirana deonica u dužini od 140m.

Asfaltiranje ulica po naseljima

Vrednost investicije iznosi milion dinara, a izvođač radova "Preduzeće za puteve" iz Niša. U Mikuljanskom naselju u Jastebačkoj ulici, uspešno su završeni i radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u dužini od 145m, gde je vrednost investicije iznosila 750 hiljada dinara, a izvođač radova je JPKD "Toplica".

Obišavši aktuelne radove predsednik Vidić tom prilikom apelovao je na građane kuršumlijske opštine za strpljenje, dodavši da će sve ulice koje su predviđene planom i program za ovu godinu biti asfaltirane u toku jeseni, ukoliko vremenske prilike budu dozvolile.

Naredna ulica na čije se asfaltiranje dugo čekalo, je ulica Filipa Filipovića u Baćoglavskom naselju, dužine od 350m, u vrednosti od šest miliona dinara. U proteklom periodu rešeni su imovinsko pravni problemi ovog kuršumlijskog naselja, a predsednik Vidić dodao je da će u svim kuršumlijskim naseljima kanalizacione mreže biti napokon urađene.

Meštanin Mikuljanskog naselja Nebojša Kostić, zahvalo je rukovodstvu opštiine Kuršumlija i Direkciji za izgradnju ističuću da je na asflatiranje čekao punih 50 godina.

Kada je reč o asfaltiranju putnih pravaca na teritoriji kuršumlijske opštine, ovih dana se očekuje početak radova na asflatiranju donice puta Dankoviće – Konjuva – Višeselo u dužini od 1.600m, gde vrednost radova iznosi 24 miliona dinara, finansijsku pomoć obezbedilo je Ministarstvo za privredu, uz učešće Opštine Kuršumlija.

Aktivno se radi na pripremnim radovima za asfaltiranje putnog pravca u MZ Grabovnica, dužine 1,5km.

U toku su i radovi na sanaciji leve obale reke Toplice, a prema rečima direktora Direkcije za izgradnju opštine Kuršumlija Gorana Đorđevića, nakon aprilskih poplava leva obala topličkog keja pretrpela je velika oštećenja, pretivši da poplavi brojne stambene objekte u kuršumlijskom naselju Rasadnik.

Sanacija se izvodi u dužini od 40m, a izvođač radova je Preduzeće "Erozija" iz Niša, investitor "Srbijavode" Niš, a vrednost ukupne investicije iznosi četiri miliona dinara. Pored sanacije topličkog keja izvršiće se i čišćenje rečnog korita reke Toplice, uzvodno, u dužini od 400m, izjavio je tom prilikom direktor Đorđević.

Direkcija za izgradnju opštine Kuršumlija u proteklom periodu izvršila je obeležavanje horizontalne saobraćajne signalizacije pored osnovnih škola, dečijih vrtića, a montirane su zaštitne ograde u cilju povećenja i poboljšanja bezbednosti školske dece Kuršumlije. Obeležena su i parkig mesta u gradu, i uvođenje "Parking servisa" imaće za cilj rešavanje problema nepravilog parkiranja brojnih kuršumlijskih vozača, kojim je predviđeno da se pokrene naplata parkiranja po zonama, gde bi zadržavanje vozača od sat vremena bilo naplaćeno po ceni od 25 dinara.


#   Goran Đorđević   Kuršumlija   Srbijavode   Toplica reka   Radoljub Vidić   investicije   ulice   Parking servis   asfaltiranje   Direkcija za izgradnju   Ana Đorđević   Konjuva   Gorana Đorđević   vremenske prilike
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima