Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Аутобус децентрализације у Врању

rssBookmark and Share

24.10.2010. Јелена Стојковић | Извор: Јужне вести

“Аутобус децентрализације" био је стациониран у центру Врања и изазвао је велико интересовање грађана, посебно младих, који су се попуњавањем упитника изјашњавали о својим жељама.

Аутобус децентрализације у Врању

ВРАЊЕ - "Зашто кажеш Србије, а мислиш Београд"– слоган је акције децентрализације државних институција, која се спроводи у широм Србије, после Врања следећег викенда Нишлије ће имати прилике да се кроз ову акцију упознају са пројектом који спроводи Проацтив.

Милена Крстић, ПР координатор Проактив -а, каже да акција има за циљ мотивацију грађена да се заложе за пројекат децентрализације и његово доследније спроведење у Србији.

- Врањанци су показали велико интересовање за ову нашу акцију,најпре смо морали да објаснимо да нисмо никаква политичка организација. Посредством упитника који смо поделили грађанима, требало би да сазнамо што више о жељама људи у градовима где боравимо и њихове жеље су основ за закључке које би мере требало да предузимају надлежни државни органи – објашњава Крстићева.

Као највећи и проблем, у анкетама које су до сада реализоване у градовима где је боравио "аутобус децентрализације" наводи се незапосленост.

Аутобус је био стациониран у центру града до осамнаест сати, након чега је у Америчком кутку емитован дванаестоминутни филм "Дневник", који одсликава актуелно стање, односно скромну заступљеност информација из унутрашњости Србије у ударној емисији РТС-а.


#   аутобус   Лена Крстић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима