Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Autobus decentralizacije u Vranju

rssBookmark and Share

24.10.2010. Jelena Stojković | Izvor: Južne vesti

“Autobus decentralizacije" bio je stacioniran u centru Vranja i izazvao je veliko interesovanje građana, posebno mladih, koji su se popunjavanjem upitnika izjašnjavali o svojim željama.

Autobus decentralizacije u Vranju

VRANjE - "Zašto kažeš Srbije, a misliš Beograd"– slogan je akcije decentralizacije državnih institucija, koja se sprovodi u širom Srbije, posle Vranja sledećeg vikenda Nišlije će imati prilike da se kroz ovu akciju upoznaju sa projektom koji sprovodi Proactiv.

Milena Krstić, PR koordinator Proaktiv -a, kaže da akcija ima za cilj motivaciju građena da se založe za projekat decentralizacije i njegovo doslednije sprovedenje u Srbiji.

- Vranjanci su pokazali veliko interesovanje za ovu našu akciju,najpre smo morali da objasnimo da nismo nikakva politička organizacija. Posredstvom upitnika koji smo podelili građanima, trebalo bi da saznamo što više o željama ljudi u gradovima gde boravimo i njihove želje su osnov za zaključke koje bi mere trebalo da preduzimaju nadležni državni organi – objašnjava Krstićeva.

Kao najveći i problem, u anketama koje su do sada realizovane u gradovima gde je boravio "autobus decentralizacije" navodi se nezaposlenost.

Autobus je bio stacioniran u centru grada do osamnaest sati, nakon čega je u Američkom kutku emitovan dvanaestominutni film "Dnevnik", koji odslikava aktuelno stanje, odnosno skromnu zastupljenost informacija iz unutrašnjosti Srbije u udarnoj emisiji RTS-a.


#   autobus   Lena Krstić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima