Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бахато: Дугуjу две милиjарде динара за струjу

rssBookmark and Share

Врање 02.08.2014. Танјуг

Привреда и грађани Буjановца и Прешева на име утрошене електричне енергиjе EПС-у дугуjу готово две милиjарде динара, саопштило jе данас то jавно предузеће коjе jе истовремено наjоштриjе осудило физичке нападе на монтере Eлектропривреде Србиjе

Бахато: Дугуjу две милиjарде динара за струjу

Четворо запослених у "Eлектродистрибуциjи" Врање нападнути су jуче у селу Велики Tрновац, код Буjановца, приликом покушаjа да са електромреже искључе нелегалне потрошаче.

Иначе, према подацима EПС-а, на подручjу општине Буjановац до 1. jула 2013. године, до када их jе снабдевало ПД “Jугоисток”, грађани и привреда дугуjу од 872 милиона динара (681,5 милиона домаћинства и 190,5 милиона привреда), а од 1. jула 2013. године, од када их снабдева „EПС Снабдевање“, 119,3 милиона динара (96,8 милиона домаћинства и 22,5 милиона динара привреда). 

Грађани и привреда на подручjу општине Прешево до 1. jула 2013. године, до када их jе снабдевало ПД “Jугоисток” 840,7 милиона динара (783,1 милиона домаћинства и 57,6 милиона привреда), а од 1. jула 2013. године, од када их снабдева „EПС Снабдевање“ 84,8 милиона динара (67,7 милиона домаћинства и 17,1 милиона динара привреда)

У 2013. години на подручjу општине Прешево поднета jе укупно 781 кривична приjава (од тога 669 кривилчних приjава за самовласно прикључење и 112 за неовлашћену потрошњу), а на подручjу општине Буjановац 47 кривичних приjава - све за неовлашћену потрошњу.

У 2014. години на подручjу општине Прешево поднето jе укупно 280 кривичних приjава (од тога 37 кривичних приjава за самовласно прикључење и 243 за неовлашћену потрошњу), док jе на подручjу Буjановца поднета 231 кривична приjава - све за неовлашћену потрошњу.

EПС jе истовремено наjоштриjе осудио нападе на монтере у Врању и указуjе да су монтери у привредним друштвима за дистрибуциjу електричне енергиjе свакодневно изложени вербалном малтретирању дужника, а често доживљаваjу и физичке нападе, пуштање паса, претње пушкама, пиштољима, ножевима... 

Нужно jе да jе заjедничко деловање државних институциjа да би се спречили даљи инциденти и заштитили радници „Eлектропривреде Србиjе“ у обављању свакодневних радних задатака, поручуjу из EПС-а.

 


#   Врање   Бујановац   Велики Трновац   струја   ЕПС   Прешево   радници   Електродистрибуција   насиље   дуг
@EPSsnabdevanje @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима