Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bahato: Duguju dve milijarde dinara za struju

rssBookmark and Share

Vranje 02.08.2014. Tanjug

Privreda i građani Bujanovca i Preševa na ime utrošene električne energije EPS-u duguju gotovo dve milijarde dinara, saopštilo je danas to javno preduzeće koje je istovremeno najoštrije osudilo fizičke napade na montere Elektroprivrede Srbije

Bahato: Duguju dve milijarde dinara za struju

Četvoro zaposlenih u "Elektrodistribuciji" Vranje napadnuti su juče u selu Veliki Trnovac, kod Bujanovca, prilikom pokušaja da sa elektromreže isključe nelegalne potrošače.

Inače, prema podacima EPS-a, na području opštine Bujanovac do 1. jula 2013. godine, do kada ih je snabdevalo PD “Jugoistok”, građani i privreda duguju od 872 miliona dinara (681,5 miliona domaćinstva i 190,5 miliona privreda), a od 1. jula 2013. godine, od kada ih snabdeva „EPS Snabdevanje“, 119,3 miliona dinara (96,8 miliona domaćinstva i 22,5 miliona dinara privreda). 

Građani i privreda na području opštine Preševo do 1. jula 2013. godine, do kada ih je snabdevalo PD “Jugoistok” 840,7 miliona dinara (783,1 miliona domaćinstva i 57,6 miliona privreda), a od 1. jula 2013. godine, od kada ih snabdeva „EPS Snabdevanje“ 84,8 miliona dinara (67,7 miliona domaćinstva i 17,1 miliona dinara privreda)

U 2013. godini na području opštine Preševo podneta je ukupno 781 krivična prijava (od toga 669 krivilčnih prijava za samovlasno priključenje i 112 za neovlašćenu potrošnju), a na području opštine Bujanovac 47 krivičnih prijava - sve za neovlašćenu potrošnju.

U 2014. godini na području opštine Preševo podneto je ukupno 280 krivičnih prijava (od toga 37 krivičnih prijava za samovlasno priključenje i 243 za neovlašćenu potrošnju), dok je na području Bujanovca podneta 231 krivična prijava - sve za neovlašćenu potrošnju.

EPS je istovremeno najoštrije osudio napade na montere u Vranju i ukazuje da su monteri u privrednim društvima za distribuciju električne energije svakodnevno izloženi verbalnom maltretiranju dužnika, a često doživljavaju i fizičke napade, puštanje pasa, pretnje puškama, pištoljima, noževima... 

Nužno je da je zajedničko delovanje državnih institucija da bi se sprečili dalji incidenti i zaštitili radnici „Elektroprivrede Srbije“ u obavljanju svakodnevnih radnih zadataka, poručuju iz EPS-a.

 

Komentara: 0


#   Vranje   Bujanovac   Veliki Trnovac   struja   EPS   Preševo   radnici   Elektrodistribucija   nasilje   dug
@EPSsnabdevanje @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima