Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бахато: Службеним колима у вртић и по жену (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Београд 06.11.2014. Стефан Радовић

Аутомобил „шкода октавија“ који користи менаџмент Дирекције за јавни превоз града Ниша прешао је за три године око 120.000 километара, пише „Блиц“.

Бахато: Службеним колима у вртић и по жену (ВИДЕО)

Месечно прелази по 4.000 километара, па не чуди што је за кратко време прешао пут као да је три пута обишао Земљину куглу.

- Најчешће га користи заменик директора Ненад Станковић (СНС). Он има возача, „октавијом“ чека жену после посла, узима дете из вртића, а у септембру је колима стигао чак до далеког Курска у Русији! Ауто се некад може видети и испред његове зграде у Дурлану после посла и ноћу. Стакла су затамњена вероватно да се не види ко се вози - каже наш извор из Дирекције.

Станковић је и заменик председника Скупштине Ниша на чији захтев му је Дирекција одобрила да аутомобилом иде на обележавање Дана Курска.

- Ишао је испред Скупштине Ниша, али су пошла и двојица радника Дирекције, његови пријатељи које зове „револуционари“, иако Дирекција нема сарадњу са Курском. Предвиђено је да сами плате гориво, али тако да се плати картицом Дирекције па да га после рефундирају - прича наш извор.

Он напомиње да је аутомобил купљен у јулу 2011. године, и до октобра 2012. прешао 25.000, а од када га, наводно, користи Станковић, за 15 месеци прелази 65.000 километара или 2,5 пута више!

Директор Дирекције Саша Петронијевић тврди да “нико нема ексклузивно право коришћења службених возила”.

„Октавију“, осим њега и Станковића, имају право да користе и помоћници директора, руководиоци сектора, председник Надзорног одбора, гости, комунални полицајци за контроле превоза, интерна контрола.

- Трошкови горива су у нивоу годишњих планова, а за сва путовања постоје налози овлашћених особа. У 2013. години често смо морали у Београд због студије о градском превозу, а у 2014. години ради припрема тендера за превознике. Раније извештаје о пословању усвојила је Скупштина града, а да ли су путовања и у овој години оправдана оцениће одборници - наводи Петронијевић.

Станковић демантује да аутомобил користи као приватни.

- У Курск сам ишао по налогу града, а гориво и све трошкове сам платио сам. Коштало је мање него авион. Уместо да ми град плати авионску карту 55.000 динара, све сам финансирао сам, па ме још и произвају. Радници Дирекције који су ишли са мном били су на одмору. Што да не пођу, сам не могу да возим 2.500 километара - каже Станковић.

Да ли супругу чека „октавијом“ после посла и да ли и дете вози у вртић, није желео да одговори, рекавши да је „дегутантно да се о томе прича“.

„Блицу“ је достављен клип на којем се види како Станковићева жена са дететом излази из вртића и улази у „октавију“ .

Кривична пријава

Пре месец дана против Ненада Станковића и градоначелника Ниша Зорана Перишића дана поднета је кривична пријава за злоупотребу службеног положаја због сумње да су намештали тендер за услуге превоза на територији Ниша.

 


#   Београд     Ненад Станковић   кривична пријава   Дирекција за јавни превоз   Саша Петронијевић   Скупштина града
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима