Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bahato: Službenim kolima u vrtić i po ženu (VIDEO)

rssBookmark and Share

Beograd 06.11.2014. Stefan Radović

Automobil „škoda oktavija“ koji koristi menadžment Direkcije za javni prevoz grada Niša prešao je za tri godine oko 120.000 kilometara, piše „Blic“.

Bahato: Službenim kolima u vrtić i po ženu (VIDEO)

Mesečno prelazi po 4.000 kilometara, pa ne čudi što je za kratko vreme prešao put kao da je tri puta obišao Zemljinu kuglu.

- Najčešće ga koristi zamenik direktora Nenad Stanković (SNS). On ima vozača, „oktavijom“ čeka ženu posle posla, uzima dete iz vrtića, a u septembru je kolima stigao čak do dalekog Kurska u Rusiji! Auto se nekad može videti i ispred njegove zgrade u Durlanu posle posla i noću. Stakla su zatamnjena verovatno da se ne vidi ko se vozi - kaže naš izvor iz Direkcije.

Stanković je i zamenik predsednika Skupštine Niša na čiji zahtev mu je Direkcija odobrila da automobilom ide na obeležavanje Dana Kurska.

- Išao je ispred Skupštine Niša, ali su pošla i dvojica radnika Direkcije, njegovi prijatelji koje zove „revolucionari“, iako Direkcija nema saradnju sa Kurskom. Predviđeno je da sami plate gorivo, ali tako da se plati karticom Direkcije pa da ga posle refundiraju - priča naš izvor.

On napominje da je automobil kupljen u julu 2011. godine, i do oktobra 2012. prešao 25.000, a od kada ga, navodno, koristi Stanković, za 15 meseci prelazi 65.000 kilometara ili 2,5 puta više!

Direktor Direkcije Saša Petronijević tvrdi da “niko nema ekskluzivno pravo korišćenja službenih vozila”.

„Oktaviju“, osim njega i Stankovića, imaju pravo da koriste i pomoćnici direktora, rukovodioci sektora, predsednik Nadzornog odbora, gosti, komunalni policajci za kontrole prevoza, interna kontrola.

- Troškovi goriva su u nivou godišnjih planova, a za sva putovanja postoje nalozi ovlašćenih osoba. U 2013. godini često smo morali u Beograd zbog studije o gradskom prevozu, a u 2014. godini radi priprema tendera za prevoznike. Ranije izveštaje o poslovanju usvojila je Skupština grada, a da li su putovanja i u ovoj godini opravdana oceniće odbornici - navodi Petronijević.

Stanković demantuje da automobil koristi kao privatni.

- U Kursk sam išao po nalogu grada, a gorivo i sve troškove sam platio sam. Koštalo je manje nego avion. Umesto da mi grad plati avionsku kartu 55.000 dinara, sve sam finansirao sam, pa me još i proizvaju. Radnici Direkcije koji su išli sa mnom bili su na odmoru. Što da ne pođu, sam ne mogu da vozim 2.500 kilometara - kaže Stanković.

Da li suprugu čeka „oktavijom“ posle posla i da li i dete vozi u vrtić, nije želeo da odgovori, rekavši da je „degutantno da se o tome priča“.

„Blicu“ je dostavljen klip na kojem se vidi kako Stankovićeva žena sa detetom izlazi iz vrtića i ulazi u „oktaviju“ .

Krivična prijava

Pre mesec dana protiv Nenada Stankovića i gradonačelnika Niša Zorana Perišića dana podneta je krivična prijava za zloupotrebu službenog položaja zbog sumnje da su nameštali tender za usluge prevoza na teritoriji Niša.

 


#   Beograd     Nenad Stanković   krivična prijava   Direkcija za javni prevoz   Saša Petronijević   Skupština grada
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima