Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Белотинчани дочекали зору на барикадама испред депоније

rssBookmark and Share

Белотинац 04.11.2014. Грађанин, ЈСИ

Мештани Белотинца уз помоћ комшија из суседних села из Ћурлине, Перутине и Кнежице поделили су се у смене тако да су зору дочекали на барикада где су блокирали улаз и излаз камиона из нишке депоније.

Белотинчани дочекали зору на барикадама испред депоније

Они протествују од јуче јер сматрају да им депонија значајно загађује животну средину, а посебно пијаћу воду. Белотинчани су дуже покушавали да алармирају надлежне како би указали на њихов проблем, али их нико није схватио озбиљно. Зато су се предвече договорили да се мењању у сменама испред улаза у депонију. једна смена је дочекала зору јутрос, и не помислећи да одустану од својихн захтева да буду прикључени на градски водовод.

-Компромис је да се одмах крене у сређивање ситуације око воде и канализације. Никоме није стало да напада Град Ниш, али две године указујемо на проблеме, а нико ни прстом није мрднуо. Сада у 9 сати имамо састанак са градоначелником па ћемо видети како ће се протест одвијати.Стварно је ово последњи вид протеста на који смо се одлучили, али морали смо. Желимо да размотримо план са представнико градских власти и не дозволимо да се наша деца и ми трујемо загађеном водом која је замућена због ове депоније-казао је Саша Миљковић, председник Месне заједнице Белотинац. Они су јуче разговарали са Братиславом Вучковићем, директором ЈКП ”Медијане”.

-Блокада улаза на нишку депонију би могао да представља огроман проблем јер немамо где да извеземо градско смеће-прокоментарисао је Вучковић. Нишлије дневно направе око 300 тона ђубрета па може само да се претпостави какав би то проблем био када би барикаде Белотинчана и осталих потрајале. Они су иначе синоћ донели ћебад, столице, храну, секире за дрва како би потпалили ватру и тако је једна смена дочекала јутро.

 


#   депонија   Медиана ЈКП   Братислав Вучковић   Белотинац   Саша Миљковић   месне заједнице
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима