Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мотоциклисти: "Пази друге, мисли на себе"

rssBookmark and Share

Лесковац 16.06.2017. Јужна Србија Инфо

У Лесковцу је одржан Тренинг безбедне вожње за мотоциклисте и мопедисте који је организовао Савет за безбедност саобраћаја Града Лесковца као локални партнер Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије уз стручну подршку Асоцијације за безбедност мотоциклиста.

Мотоциклисти: "Пази друге, мисли на себе"

Циљ пројекта под називом „Тренинг безбедне вожње за мотоциклисте и мопедисте“, који је покренула и финансира Агенција за безбедност саобраћаја РС, је повећање безбедности једне од најрањивијих категорија учесника у саобраћају – возача мотоцикла и мопеда. Лесковац је од стране Агенције препознат као локална самоуправа са високим степеном ризика страдања мотоциклиста.

У Техничкој школи „Раде Металац“ за 15 полазника обуке, који су чланови Асоцијације за безбедност мотоциклиста, председник Асоцијације др Владимир Јевтић одржао је теоријски део тренинга. Он је овом приликом мотоциклистима пренео своја знања када је ова тема у питању, али и разменио искуство по питању безбедности у саобраћају.

Тренинг безбедне вожње мотоциклиста и бициклиста др Јевтић одржао је и ученицима Техничке школе подручја рада Саобраћај који су стекли нова знања о томе како да заштите и себе и друге у саобраћају.

Тренингу су присуствовали и технички секретар Агенције за безбедност саобраћаја РС Иван Бојовић, заменик председника Савета за безбедност Града Лесковца Бранислав Ђорђевић и начелник Одељења саобраћајне полиције Лесковац Миливоје Стојилковић.

Практични део тренинга одржан је испред СРЦ „Дубочица“.

Коментара: 0


#   Лесковац   саобраћај   Бранислав Ђорђевић   мотоциклисти   локална самоуправа   Агенција за безбедност саобраћаја   Владимир Јевтић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима