Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Брнабић: Отказаћемо све концерте, нове мере за викенд, али не размишљамо о обавезној вакцинацији

Bookmark and Share

10.03.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да ће, у склопу мера против ширења коронавируса, инсистирати да се сви концерти откажу, а да ће готово сигурно бити нових мера за викенд.

Ана Брнабић је, поводом евентуалних нових мера за сузбијање епидемије, рекла да јој је невероватно и да је зачуђена тиме што се у овом тешком тренутку организују концерти у Београду.

"Ми ћемо разговарати са представницима Града Београда да видимо како се то десило и инсистираћемо да се сви концерти откажу. То је супротно свим правилима и мерама и тражићемо да се организатори казне. То није позоришна представа или неки културни догађај", навела је Брнабићева.

Група Црвена јабука одржала је концерте у Комбанк дворани две вечери заредом, 8. и 9. марта, а како је РТС-у речено у Влади Србије, Комбанк дворана ће бити кажњена због одржавања концерата

Kада је реч о погоршању епидемијске ситуације, премијерка је казала да вакцинација помаже да не буде још гора, али да ће готовo сигурно бити нових мера за викенд.

"Не размишљамо о обавезној вакцинацији" 

Премијерка Ана Брнабић изјавила је у Инђији да Влада Србије не размишља о увођењу обавезне вакцинације и да би то било супротно свим стандардима људских права.

"Вакцинација је веома важна, али не можемо да је учинимо обавезном јер има категорија становништва које не могу да приме вакцину и о томе могу да говоре лекари. Али сви ми који можемо да је примимо, грађанска нам је дужност да то учинимо јер тиме штитимо и те људе који не могу", казала је Брнабићева.

Она се нада да ће то људи разумети и истиче да у овом тренутку постоји значајно интересовање за вакцинацију.

"Надам се да ће се тако наставити, данас почиње једна велика кампања позива на вакцинацију преко телевизије, новина, билборда и позивам, нарочито старије, да се обавезно вакцинишу", рекла је премијерка.

Брнабићева је нагласила да је масовна вакцинација у Kрушевцу и Сремској Митровици, где могу да дођу и људи који нису пријављени, оправдала очекивања.

Наводи да је у Kрушевцу било више од 1.100 грађана, а у Сремској Митровици 807, а да је тамо данас још боље.

Премијерка је најавила и отварање још таквих места за масовну вакцинацију.


#   концерт   Ана Брнабић   привремене мере   Коронавирус   ковид вакцина
@anabrnabic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима