Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Брнабић: Повлачимо одлуку о информисању, не желимо да се баци сенка на наш рад

Bookmark and Share

02.04.2020. РТС, Јужна Србија Инфо

Премијерка Ана Брнабић каже за РТС да ће данас, на молбу председника Александра Вучића, бити повучена одлука којом се прописује да су за давање информација о коронавирусу задужени Кризни штаб и особе које штаб овласти.

Фото: РТС
Фото: РТС

Пре два дана донет је закључак којим се прописује да су за давање информација о коронавирусу, као и за прикупљање свих информација о инфекцији, задужени Кризни штаб и особе које штаб овласти.

Гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а премијерка Ана Брнабић је рекла да је циљ те одлуке био да се дају само потпуне, проверене и тачне информације.

"О томе се ради, да немамо непроверене информације, лажне вести, информације од локалних штабова, градоначелника, ко зна кога, да заштитимо здравствене раднике и породице јер је у условима ванредног стања, када реално имамо ратно стање, важно да ја као предсендица Владе и неко ко води штаб, покушам да заштитим макар породице, јер ће неко трчати да каже прво медијима, да би био локална звезда на пет минута", навела је премијерка.

Објашњава да је такав начин информисања довео до конфузије у рад људи који би сада морали да се баве само спасавањем живота.

Додаје да ће, ипак, данас та одлука бити повучена, на изричиту молбу председника.

"Повући ћемо уредбу јер је Србија урадила све, све да грађани буду тачно и правовремено информисани", рекла је Брнабићева.

Србија је, истиче, највише од свих земаља у Европи урадила да би грађани добијали тачне информације сваки дан.

"Да се не би бацила сенка на све што смо радили, повући ћемо одлуку", рекла је премијерка.

Премијерка сматра да ће резултат повлачења одлуке бити да ће се више времена борити са лажним вестима, али да ће пре да спава четири сата мање, него да се баци сенка на све што је урађено, пре свега када је реч о слободи медија.


#   Влада Републике Србије   Ана Брнабић   медији   информисање   Коронавирус
@Vlada_SR @anabrnabic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима