Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Брнабић у Прокупљу: Ускоро три велика пројекта!

rssBookmark and Share

Прокупље 11.08.2018. Јужна Србија Инфо

Председница Владе Србије Ана Брнабић посетила је јуче Прокупље и на састанку са председником Општине Александром Симоновићем и његовим сарадницима разговарала о најважнијим пројектима, чијом ће реализацијом град Прокупље али и цела Топлица постати много боље место за живот свих грађана.

Брнабић у Прокупљу: Ускоро три велика пројекта!

Овом састанку су присуствовали и народни посланик Дарко Лакетић, начелник Топличког округа Милан Аранђеловић, директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић, саветник председнице Владе Србије Никола Ерић, државни секретар Министарства здравља Берислав Векић и представник кабинета председнице Владе Србије Ана Милетић .

Након састанка председница Владе Србије Ана Брнабић обишла је прокупачки Дом здравља, који ће ускоро постати локација на којојој ће се ужурбано радити, како би Прокупље и цела Топлица добили савремену здравствену установу.

- Желим прво да испред Владе Републике Србије свим грађанима Прокупља честитам на добијању статуса града, јер то заиста и заслужујете. Знам да ћемо сви заједно, Влада Србије и руководство Општине Прокупље радити на томе да у наредних неколико година подигнемо Прокупље и да оно постане један од водећих градова у Србији, изјавила је премијерка Брнабић .

У овом тренутку постоје три приоритетна пројекта за Прокупље и Топлицу и да ће Влада Србије подржати њихову реализацију.

Први и најважнији пројекат је изградња аутопута Ниш-Мердаре-Приштина-Тирана-Драч, који је од изузетне важности за целу Топлицу.

Техничка документација је при крају и оно што је важно, следеће године кренуће реализација прве фаза изградње, а то је изградња деонице ауто-пута Ниш-Плочник, који ће већ тада променити перспективу овога краја, истакла је Брнабић.

Говорећи о другом важном пројекту, изградњи Индустријске зоне на површини од 16 хектара, премијерка  је изјавила да је у току процедура којом град Прокупље добија парцелу на којој ће   бити изграђена Индустријска зона. Овај пројекат вредан 490 милиона динара биће подржан средствима из републичког буџета већ наредне године.

- Трећи велики инфраструктурни пројекат  је измештање Опште болнице која је у згради из 1923.године у зграду Дома здравља, чиме ће ове здравствене установе бити спојене у модеран здравствени центар на површини од 30 000 квадратних метара. Ова инвестиција вредна је 2,5 милијарде динара која ће бити издвојена из буџета Републике Србије, преко Канцеларије за управљање јавним улагањима. Тиме ће Прокупље и Топлица добити  модерну здравствену установу, која ће ову зграду оживети након више деценија колико је била у сивој зони, истакла је премијерка Србије.

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић захвалио се овом приликом премијерки и делегацији Владе Србије на подршци коју пружају локалној самоуправи.

- Данас смо разговарали о великим пројектима у чијој реализацији имамо потпуну подршку Владе Србије. Ради се о пројектима који се тичу будућности нашег града и који ће учинити да он постане много боље место за живот свих грађана. Изградњом индустријске зоне и аут-опута, Прокупље ће постати привлачно за инвеститоре, што ће обезбедити привредни развој овога краја и отварање нових радних места, истакао је Симоновић.


#   Прокупље   Здравствени центар   Дом здравља   ауто-пут   Топлица река   Влада Републике Србије   Дарко Лакетић   Ана Брнабић   Приштина   председник општине     седница Владе   Марко Благојевић   индустријска зона   државни секретар   Берислав Векић   Александар Симоновић   Милан Аранђеловић
@Vlada_SR @anabrnabic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима