Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Будимо достојни потомци наших предака

rssBookmark and Share

Врање 04.10.2018. Јужна Србија Инфо

Интонирањем државне химне ,,Боже правде" почела је свечана седница Скупштине града, која је одржана поводом 4. октобра Дана ослобођења Врања у Првом светском рату.

Будимо достојни потомци наших предака

Обраћајући се присутнима председник Скупштине др Дејан Тричковић истакао је значај извојеване слободе.

"Србија је победу у рату скупо платила. Многе породице остале су ускраћене да дочекају своје хероје из Великог рата. Наши преци борили су се да сачувају српски идентитет и да врате Србији спокој, будно мотрили на браник отаџбине, а ми смо данас на сличном задатку. Будимо достојни потомци наших предака, негујмо историју и бирајмо пут правих вредности, које ће будуће генерације моћи да следе", истакао је председник др Тричковић.

На Скупштини је говорио и Ненад Марковић, начелник Регионалног центра Министарства одбране у Нишу.

"Војник је данас у Србији поново цењен, а војничка униформа популарна, јер нас подсећа на славне дане наше прошлости, на дух једног времена и наше претке. Никако не смемо да заборавимо да се данас ствара сутрашњица, у садашњости се ствара будућност. Ако је узалудно чекамо, она ће нам измаћи из руку. Само онај ко у садашњости мисли о могућем и вероватном, има будућност", поручио је Марковић.

Он је заједно са градоначелником др Слободаном Миленковићем доделио значке и захвалнице отаџбине војницима са територије града Врања, који су добровољно служили војни рок у периоду од 2014. до 2015. године.


#   Врање   Дејан Тричковић   први светски рат   Ненад Марковић   Дан ослобођења   војни рок
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима