Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Budimo dostojni potomci naših predaka

rssBookmark and Share

Vranje 04.10.2018. Južna Srbija Info

Intoniranjem državne himne ,,Bože pravde" počela je svečana sednica Skupštine grada, koja je održana povodom 4. oktobra Dana oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu.

Budimo dostojni potomci naših predaka

Obraćajući se prisutnima predsednik Skupštine dr Dejan Tričković istakao je značaj izvojevane slobode.

"Srbija je pobedu u ratu skupo platila. Mnoge porodice ostale su uskraćene da dočekaju svoje heroje iz Velikog rata. Naši preci borili su se da sačuvaju srpski identitet i da vrate Srbiji spokoj, budno motrili na branik otadžbine, a mi smo danas na sličnom zadatku. Budimo dostojni potomci naših predaka, negujmo istoriju i birajmo put pravih vrednosti, koje će buduće generacije moći da slede", istakao je predsednik dr Tričković.

Na Skupštini je govorio i Nenad Marković, načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane u Nišu.

"Vojnik je danas u Srbiji ponovo cenjen, a vojnička uniforma popularna, jer nas podseća na slavne dane naše prošlosti, na duh jednog vremena i naše pretke. Nikako ne smemo da zaboravimo da se danas stvara sutrašnjica, u sadašnjosti se stvara budućnost. Ako je uzaludno čekamo, ona će nam izmaći iz ruku. Samo onaj ko u sadašnjosti misli o mogućem i verovatnom, ima budućnost", poručio je Marković.

On je zajedno sa gradonačelnikom dr Slobodanom Milenkovićem dodelio značke i zahvalnice otadžbine vojnicima sa teritorije grada Vranja, koji su dobrovoljno služili vojni rok u periodu od 2014. do 2015. godine.


#   Vranje   Dejan Tričković   prvi svetski rat   Nenad Marković   Dan oslobođenja   vojni rok
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima