Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Буџет Лесковца умањен за око 90 милиона

rssBookmark and Share

23.11.2010. Извор: Јужне вести

Буџет Лесковца за ову годину износи 2.264.653.000 динара, односно умањен је за 88.529.000 динара – одлучено је на седници Градског већа.

Буџет Лесковца умањен за око 90 милиона

До умањења је дошло, како је образложио Миодраг Станковић, начелник Управе за финансије, због мањка у градској каси.

- Приходи нису остварени како у висини, тако и у структури – прецизирао је Станковић уз нагласак да ће на страни расхода бити спроведена одлука и дозволу Министарства финансија за проширење масе зарада за све кориснике буџетских средстава у износу од 100 милиона динара.

Како би били подстицани будући инвеститори, Градско веће је предвидело знатно умањење накнаде о уређење грађевинском земљшту и то до 50 процената, зависно од зоне, а у тзв. шестој зони накнада је сиболична јер издвајања по метру квадратном износе само 100 динара.

Градско веће Лесковца прихватило је предлог одлуке о учешћу у суфинансирању пројекта "Завршетак изградње регионалног водосистема Барје" из Програма ванредне подршке грађевинској индустрији Србије.

Прихваћен је и предлог о учешћу у суфинасирању пројекта "Наставак изградње градског колектора бајпас до улива у Јужну Мораву" и предлог одлуке о "Локалном плану управљања отпадом на територији града Лесковца од 2010 - 2020. године".

Градско веће прихватило је одлуку о установљавању књижевне награде Николај Тимченко, као награде града Лесковца, у знак сећања на овог изузетног интелектуалца, филозофа, књижевног критичара, писца и новинара.


#   Градско веће   буџет   Миодраг Станковић
@Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима