Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Budžet Leskovca umanjen za oko 90 miliona

rssBookmark and Share

23.11.2010. Izvor: Južne vesti

Budžet Leskovca za ovu godinu iznosi 2.264.653.000 dinara, odnosno umanjen je za 88.529.000 dinara – odlučeno je na sednici Gradskog veća.

Budžet Leskovca umanjen za oko 90 miliona

Do umanjenja je došlo, kako je obrazložio Miodrag Stanković, načelnik Uprave za finansije, zbog manjka u gradskoj kasi.

- Prihodi nisu ostvareni kako u visini, tako i u strukturi – precizirao je Stanković uz naglasak da će na strani rashoda biti sprovedena odluka i dozvolu Ministarstva finansija za proširenje mase zarada za sve korisnike budžetskih sredstava u iznosu od 100 miliona dinara.

Kako bi bili podsticani budući investitori, Gradsko veće je predvidelo znatno umanjenje naknade o uređenje građevinskom zemljštu i to do 50 procenata, zavisno od zone, a u tzv. šestoj zoni naknada je sibolična jer izdvajanja po metru kvadratnom iznose samo 100 dinara.

Gradsko veće Leskovca prihvatilo je predlog odluke o učešću u sufinansiranju projekta "Završetak izgradnje regionalnog vodosistema Barje" iz Programa vanredne podrške građevinskoj industriji Srbije.

Prihvaćen je i predlog o učešću u sufinasiranju projekta "Nastavak izgradnje gradskog kolektora bajpas do uliva u Južnu Moravu" i predlog odluke o "Lokalnom planu upravljanja otpadom na teritoriji grada Leskovca od 2010 - 2020. godine".

Gradsko veće prihvatilo je odluku o ustanovljavanju književne nagrade Nikolaj Timčenko, kao nagrade grada Leskovca, u znak sećanja na ovog izuzetnog intelektualca, filozofa, književnog kritičara, pisca i novinara.


#   Gradsko veće   budžet   Miodrag Stanković
@Mikica_S @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima