Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Булатовић: Зар је страшно што сам предложио кандидате са којима сам имао највише успеха док сам био директор "Југоистока"?!

rssBookmark and Share

18.10.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

Данашња седница градског парламента, протекла је у расправи да ли је Градско веће имало правни основ, да предложи в.д. директоре за три јавна предузећа, који нису били највише бодовани од Комисије за избор директора.

Градоначелник Ниша, Дарко Булатовић Фото: Јужна Србија
Градоначелник Ниша, Дарко Булатовић Фото: Јужна Србија

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић не види ништа "страшно" у томе, иако према Закону о јавним предузећима, кандидате за директоре јавних предузећа бира Комисија за избор директора, након чега Градско веће усваја предлог и шаље Скупштини на изгласавање.

Опозиција сматра да је Закон прекршен и да Веће нема законски основ да доноси овакве одлуке, поготово у "чудној" комбинацији пола Комисија, пола Веће.

Срђан Нонић, "Доста је било", Фото. Јужна Србија

Одборници покрета "Доста је било" инсистирали су на поништењу конкурса и понављању процеса са избором нових чланова Комисије.

Булатовићева данашња изјава да би Градско веће прекршило Закон о јавним предузећима да није усвојило прворангиране кандидате са листе Комисије, ствара додатну конфузију, јер је Веће управо предложило друго, односно треће пласиране кандидате за в.д. директоре, Драгослава Павловића (ЈКП Медиана) и Игора Вучића (ЈКП Наиссус).

Новоизабрани в.д. директори у Нишу по предлогу Градског већа

„Медиана“, Драгослав Павловић

„Наисус“, Игор Вучић

„Ниш стан“, Ненад Хафнер

Новоизабрани директори по одлуци Комисије

Јелена Стојановић и наредне четири године водиће Обједињену наплату, Горан Ђорђевић Тржницу, Предраг Милачић досадашњи в.д., Градску топлану, Завод за урбанизам Мирољуб Станковић, Паркинг сервис Дејан Димитријевић, Дирекцију за изградњу града Небојша Ловић, и Владан Стојановић, Градску стамбену агенцију.

Нико од присутних већника, одборника и новинара није ни сумњао да ће већина обезбедити кворум и изгласавање, баш онако како је договорено на спорном састанку у Српској напредној странци прошлог петка и на јуче одржаној седници Градског већа.

Коментара: 1


#   Горан Ђорђевић   јавна предузећа   Градско веће     Јужна Србија регион   Медиана ЈКП   Драгослав Павловић   Дарко Булатовић   Паркинг сервис   Владан Стојановић   Скупштина града Ниша   Наиссус ЈКП   Небојша Ловић   Мирољуб Станковић   Доста је било   завод за урбанизам   Јелена Стојановић   Ненад Хафнер   Срђан Нонић   Предраг Милачић   Комисија за избор директора   Игор Вучић   Дејан Димитријевић
@DarkoBulatovic_ @DostaJeBilo @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+2) (-)

    Стеван Вељовић, 18.10.2017.:
    И шта је била сврха конкурса, када се опет постављају нестручни људи на руководећа места, само зато што су чланови партије. Браво.


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима