Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Четири деценије Радио Врања

rssBookmark and Share

Врање 05.09.2020. Јужна Србија Инфо

Поводом значаjног jубилеjа Радио телевизиjе Врање, 40 година радиjа и 25 година телевизиjе, градоначелник Врања др Слободан Миленковић и заменица градоначелника Зорица Jовић приредили су приjем за државног секретара Александра Гаjовића и Снежану Печанчић из Министарства културе и информисања, директора, запослене и прву поставу новинара у Радио Телевизиjи Врање.

Четири деценије Радио Врања
  • Том приликом, градоначелник се наjпре осврнуо на саме почетке рада медиjа.

  • ,,Програм Радио Врања, првог радиjа у Пчињском округу, стартовао jе 7. септембра 1980. године. Почетак рада, са нестрпљењем и радошћу дочекали су многи грађани. Следећи савремене токове у информисању, петнаест година касниjе, у новембру 1995. године, уследио jе jош jедан подухват вредан пажње. Почела jе са радом Телевизиjа Врање. Преданим радом, врло брзо су и Радио и Телевизиjа Врање препознати као озбиљни такмаци свим другим радио и телевизиjским станицама у Србиjи, што доказуjу броjне награде. Веруjем да садашњи менаџемент већ куjе нове планове, коjи ће подићи стандарде у информисању”, рекао jе градоначелник. Државни секретар Александар Гаjовић честитао jе jубилеj и истакао задовољство што се из буџета града издваjаjу значаjна средства за медиjе. ,,Надам се да ће кроз проjектно финанансирање, оваj тренд бити настављен и у наредном периоду, jер jе веома важно правовремено и обjективно информисање.

  • Радио Телевизиjа Врање jе медиj коjи то годинама успешно ради”, рекао jе Гаjовић. Зоран Величковић, директор РТВ Врање, захвалио се градоначелнику и градском руководству на великоj помоћи и подршци. ,,Захваљуjући вама, ова медиjска кућа успела jе да напредуjе и прати савремене трендове информисања. Пребродили смо све кризе и изазове и наставили са успешним информисањем овог дела Србиjе”, додао jе Величковић.

  • Овом приликом градоначелник jе поделио захвалнице новинарима коjи су радили од самог оснивања овог медиjа.


#   Врање   медији   РТВ Врање   Зоран Величковић   Слободан Миленковић   радио   Радио Врање
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима