Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Četiri decenije Radio Vranja

rssBookmark and Share

Vranje 05.09.2020. Južna Srbija Info

Povodom značajnog jubileja Radio televizije Vranje, 40 godina radija i 25 godina televizije, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i zamenica gradonačelnika Zorica Jović priredili su prijem za državnog sekretara Aleksandra Gajovića i Snežanu Pečančić iz Ministarstva kulture i informisanja, direktora, zaposlene i prvu postavu novinara u Radio Televiziji Vranje.

Četiri decenije Radio Vranja
  • Tom prilikom, gradonačelnik se najpre osvrnuo na same početke rada medija.

  • ,,Program Radio Vranja, prvog radija u Pčinjskom okrugu, startovao je 7. septembra 1980. godine. Početak rada, sa nestrpljenjem i radošću dočekali su mnogi građani. Sledeći savremene tokove u informisanju, petnaest godina kasnije, u novembru 1995. godine, usledio je još jedan poduhvat vredan pažnje. Počela je sa radom Televizija Vranje. Predanim radom, vrlo brzo su i Radio i Televizija Vranje prepoznati kao ozbiljni takmaci svim drugim radio i televizijskim stanicama u Srbiji, što dokazuju brojne nagrade. Verujem da sadašnji menadžement već kuje nove planove, koji će podići standarde u informisanju”, rekao je gradonačelnik. Državni sekretar Aleksandar Gajović čestitao je jubilej i istakao zadovoljstvo što se iz budžeta grada izdvajaju značajna sredstva za medije. ,,Nadam se da će kroz projektno finanansiranje, ovaj trend biti nastavljen i u narednom periodu, jer je veoma važno pravovremeno i objektivno informisanje.

  • Radio Televizija Vranje je medij koji to godinama uspešno radi”, rekao je Gajović. Zoran Veličković, direktor RTV Vranje, zahvalio se gradonačelniku i gradskom rukovodstvu na velikoj pomoći i podršci. ,,Zahvaljujući vama, ova medijska kuća uspela je da napreduje i prati savremene trendove informisanja. Prebrodili smo sve krize i izazove i nastavili sa uspešnim informisanjem ovog dela Srbije”, dodao je Veličković.

  • Ovom prilikom gradonačelnik je podelio zahvalnice novinarima koji su radili od samog osnivanja ovog medija.


#   Vranje   mediji   RTV Vranje   Zoran Veličković   Slobodan Milenković   radio   Radio Vranje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima