Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ђаци платили казну за несавесног возача

rssBookmark and Share

30.05.2012. Izvor : Agencija FoNet |

Ученици Основне школе "Свети Сава" у Горњем Милановцу платили су казну за возача аутобуса, због пребрзе вожње, док су се враћали са дводневне екскурзије, рекли су данас родитељи ученика.

Ђаци платили казну за несавесног возача

Ђаци седмог разреда били на дводневној екскурзији у Ђавољој вароши и Врању. Возач аутобуса "Конвој травел" на повратку прекорачио је брзину због чега га је саобраћајна патрола казнила са 5.000 динара.

Наставници су организовали сакупљање новца за плаћање казне, сваки ђак по 100 динара.

Родитељи су огорчени зато што возач није поштовао прописе и угрозио животе деце и зато што они и деца плаћају казну уместо возача.

Новинари су покушали да разговарају са директорком Душицом Бојовић, али им је речено да она није у школи, а на мобилни телефон се није јављала.

Секретарица сколе Радица Ристановић је рекла да је чула за тај случај и да је "због тога заказан састанак тима за заштиту ученика од насиља".

Начелник Оделења за друштвене делатности Скупштине општине Љиљана Тешић, у чијој је надлежности просветна инспекција, изјавила је да о том догађају није упозната.

Возач аутобуса Драган Добричић је рекао да се прекршај догодио код Блаца.

"Деца су била бучна, а ја нисам обратио пажњу на знаке, чак нисам ни знао за то", рекао је он и додао да су ђаци сами организовали сакупљање новца за плаћање казне.


#   ученици   просветна инспекција
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима