Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Đaci platili kaznu za nesavesnog vozača

rssBookmark and Share

30.05.2012. Izvor : Agencija FoNet |

Učenici Osnovne škole "Sveti Sava" u Gornjem Milanovcu platili su kaznu za vozača autobusa, zbog prebrze vožnje, dok su se vraćali sa dvodnevne ekskurzije, rekli su danas roditelji učenika.

Đaci platili kaznu za nesavesnog vozača

Đaci sedmog razreda bili na dvodnevnoj ekskurziji u Đavoljoj varoši i Vranju. Vozač autobusa "Konvoj travel" na povratku prekoračio je brzinu zbog čega ga je saobraćajna patrola kaznila sa 5.000 dinara.

Nastavnici su organizovali sakupljanje novca za plaćanje kazne, svaki đak po 100 dinara.

Roditelji su ogorčeni zato što vozač nije poštovao propise i ugrozio živote dece i zato što oni i deca plaćaju kaznu umesto vozača.

Novinari su pokušali da razgovaraju sa direktorkom Dušicom Bojović, ali im je rečeno da ona nije u školi, a na mobilni telefon se nije javljala.

Sekretarica skole Radica Ristanović je rekla da je čula za taj slučaj i da je "zbog toga zakazan sastanak tima za zaštitu učenika od nasilja".

Načelnik Odelenja za društvene delatnosti Skupštine opštine Ljiljana Tešić, u čijoj je nadležnosti prosvetna inspekcija, izjavila je da o tom događaju nije upoznata.

Vozač autobusa Dragan Dobričić je rekao da se prekršaj dogodio kod Blaca.

"Deca su bila bučna, a ja nisam obratio pažnju na znake, čak nisam ni znao za to", rekao je on i dodao da su đaci sami organizovali sakupljanje novca za plaćanje kazne.


#   učenici   prosvetna inspekcija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima