Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дачић: Полиција не сме да буде синоним за нестручност и неспособност

rssBookmark and Share

23.11.2013. JužnaSrbija.Info

Премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дачић поручио је данас да српска полиција треба да буде високостручна и оспособљена и да, због важности посла који ради, буде узор за државу.

Дачић: Полиција не сме да буде синоним за нестручност и неспособност

"Желим да имамо кавалитену полицију, високостручну и оспособљену", рекао је Дачић на Изборној скупштини Полицијског синдиката Србије.

Он је поновио да нема јаке државе без јаке војске и полиције, одбацивши критике оних држава које се залажу за смањење тих снага безбедности у Србији.

Дачић је додао и да државе, које гомилају снаге свуда по свету, говоре да, када је у питању Србија, њена војска треба да буде што мања. Он је навео и да српска полиција мора бири високостручна и обучена и да прати савремена научна и технолошка достигнућа.

Дачић је, истовремено, нагласио да полиција мора да буде у интересу, и грађана и државе, а не да служи интерсима било које политичке групе или појединаца.

"Не може полиција да буде синоним за нестручност и неспособност. Ако некога желите да ухапсите, морате бити способнији од њега и зато мора да се технолошки образује, јер је ово 21. век", рекао је Дачић.

Он је, подсетивши да је за последњих 20 година скоро хиљаду полицајаца изгубило животе на дужности и нагласио да држава мора још више да брине о њиховим породицама.


#   полиција   синдикат   Ивица Дачић
@DacicIvica @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима