Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дачић: Поплаве због небриге на локалу

rssBookmark and Share

Прокупље 20.04.2014. Танјуг

Локалне самоуправе, које су погођене поплавама, морају бити ажурније и морају координирати рад са републичким органима, изјавио је премијер Дачић

Дачић: Поплаве због небриге на локалу

Дачић је рекао да локалне самоуправе, које су погођене поплавама, морају бити ажурније и координирати рад са републичким органима и нагласио да се мора поштовати Закон о ванредним ситуацијама, што значи да не треба да чекају помоћ из Београда, већ да учине сопственим средствима.

Он је изразио своје незадовољство што се понављају ситуације о угроженим подручјима од поплаве из 2011. године, где су потпуно иста подручја поново угрожена, што речито говори о небризи локалне самоуправе о стању заштите водотокова на својој територији.

Дачић је оценио да је то недопустиво, са чиме су се сагласили и министри одбране Небојша Родић и грађевинарства Велимир Илић.

Број људи евакуисаних због поплава на територији Србије достигао је 440, али нема настрадалих, каже начелник Сектора за ванредне ситуације Србије Предраг Марић.

У 11 општина, међу којима су Прокупље, Куршумлија, Дољевац и Житорађа, је ванредна ситуација.


#   Прокупље   Куршумлија   Житорађа   Ивица Дачић   Дољевац   поплава   Велимир Илић   Небојша Родић   Предраг Марић   ванредна ситуација
@DacicIvica @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима