Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dačić: Poplave zbog nebrige na lokalu

rssBookmark and Share

Prokuplje 20.04.2014. Tanjug

Lokalne samouprave, koje su pogođene poplavama, moraju biti ažurnije i moraju koordinirati rad sa republičkim organima, izjavio je premijer Dačić

Dačić: Poplave zbog nebrige na lokalu

Dačić je rekao da lokalne samouprave, koje su pogođene poplavama, moraju biti ažurnije i koordinirati rad sa republičkim organima i naglasio da se mora poštovati Zakon o vanrednim situacijama, što znači da ne treba da čekaju pomoć iz Beograda, već da učine sopstvenim sredstvima.

On je izrazio svoje nezadovoljstvo što se ponavljaju situacije o ugroženim područjima od poplave iz 2011. godine, gde su potpuno ista područja ponovo ugrožena, što rečito govori o nebrizi lokalne samouprave o stanju zaštite vodotokova na svojoj teritoriji.

Dačić je ocenio da je to nedopustivo, sa čime su se saglasili i ministri odbrane Nebojša Rodić i građevinarstva Velimir Ilić.

Broj ljudi evakuisanih zbog poplava na teritoriji Srbije dostigao je 440, ali nema nastradalih, kaže načelnik Sektora za vanredne situacije Srbije Predrag Marić.

U 11 opština, među kojima su Prokuplje, Kuršumlija, Doljevac i Žitorađa, je vanredna situacija.


#   Prokuplje   Kuršumlija   Žitorađa   Ivica Dačić   Doljevac   poplava   Velimir Ilić   Nebojša Rodić   Predrag Marić   vanredna situacija
@DacicIvica @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima