Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Данас званично крај пописа

rssBookmark and Share

15.10.2011. Аutor : M.Mitić |

Попис становништва и имовине у Србији данас се званично завршава с тим што ће грађани, који из било ког разлога не стигну да се упишу вечерас до 20 сати, имати могућност да то учине 16, 17. и 18. октобра у пописним комисијама на територији општине или града где живе.

Данас званично крај пописа

Како је рекла начелница Одељења за попис при Републичком заводу Љиљана Ђорђевић, иако је у међувремену уведено више нових линија, телефони звоне непрестано, јер се грађани интересују за додатне дане пописа.

-Данас нисмо правили песек броја пописаних већ ћемо то учинити сутра због веома великог броја позива грађана који су остали неуписани из неког разлога", рекла је Ђорђевићева.

Она је напоменула да је највише неуписаних остало у Београду и Новом Саду, док је у мањим местима евидентирање становника завршено.

Ђорђевићева, наиме, верује да ће ударни дан додатног пописа бити недеља, када је највише грађана код својих кућа.

Иначе, након 12 дана пописа у Србији је евидентирано више од 7.100.000 грађана.

Према првим резултатима пописа, који је у завршној фази, на подручју Чачка живи 105.832 становника у 45.591 домаћинстава, што је мање у односу на прошлогодишња предвиђана Завода за статистику која су се базила на броју од око 112.000 становника.

Иначе, пре једне деценије, град на Западној Морави, заједно са околином имао је око 117.000 житеља.

Осим пада стопе наталитета, о чему сведочи чињеница да се у чачанске основне школе ове године уписало око 300 првака мање него лане, о "осипању" становнштва говоре и подаци надлежне службе МУП-а, према којима се из овог града у току прошле године и званично одселило око 2000 лица млађих од 30 година.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима