Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Danas zvanično kraj popisa

rssBookmark and Share

15.10.2011. Autor : M.Mitić |

Popis stanovništva i imovine u Srbiji danas se zvanično završava s tim što će građani, koji iz bilo kog razloga ne stignu da se upišu večeras do 20 sati, imati mogućnost da to učine 16, 17. i 18. oktobra u popisnim komisijama na teritoriji opštine ili grada gde žive.

Danas zvanično kraj popisa

Kako je rekla načelnica Odeljenja za popis pri Republičkom zavodu Ljiljana Đorđević, iako je u međuvremenu uvedeno više novih linija, telefoni zvone neprestano, jer se građani interesuju za dodatne dane popisa.

-Danas nismo pravili pesek broja popisanih već ćemo to učiniti sutra zbog veoma velikog broja poziva građana koji su ostali neupisani iz nekog razloga", rekla je Đorđevićeva.

Ona je napomenula da je najviše neupisanih ostalo u Beogradu i Novom Sadu, dok je u manjim mestima evidentiranje stanovnika završeno.

Đorđevićeva, naime, veruje da će udarni dan dodatnog popisa biti nedelja, kada je najviše građana kod svojih kuća.

Inače, nakon 12 dana popisa u Srbiji je evidentirano više od 7.100.000 građana.

Prema prvim rezultatima popisa, koji je u završnoj fazi, na području Čačka živi 105.832 stanovnika u 45.591 domaćinstava, što je manje u odnosu na prošlogodišnja predviđana Zavoda za statistiku koja su se bazila na broju od oko 112.000 stanovnika.

Inače, pre jedne decenije, grad na Zapadnoj Moravi, zajedno sa okolinom imao je oko 117.000 žitelja.

Osim pada stope nataliteta, o čemu svedoči činjenica da se u čačanske osnovne škole ove godine upisalo oko 300 prvaka manje nego lane, o "osipanju" stanovnštva govore i podaci nadležne službe MUP-a, prema kojima se iz ovog grada u toku prošle godine i zvanično odselilo oko 2000 lica mlađih od 30 godina.


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima