Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Задржати руски језик у школама: Делегација руског универзитета “Герцен“ у посети Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 23.12.2019. Јужна Србија Инфо

Како би се руски језик задржао у основинм и средњим школама у Нишу, али и у циљу реализације наставе на руском језику, у Градској кући у Нишу састали су се представници Руског државног педагошког универзитета ’’Герцен’’ и нишког универзитета.

Задржати руски језик у школама: Делегација руског универзитета “Герцен“ у посети Нишу

Ова два универзитета заједно ће реализовати пројекат, који ће финансирати руска страна. Руску делегацију је предводио Јурков Јевгеније Јефимовић, са Руског државнох педагошког универзитета “Герцен“

Идеја о овом пројекту дошла је са државног нивоа, а Ниш је одабран да буде представник српске стране рекао је заменик градоначелник проф.др Милош Банђур. Он каже да је руска страна спремна да финансира пројекат у целини.

Заменик градоначелника је рекао да ће се у наредном периоду дефинисати садржина пројекта и начин на који ће он бити реализован. Он истиче да је потреба за руским језиком све већа.

У наставку посете Нишу делегација је положила цвеће на споменик настрадалим руским пилотима у Другом светском рату,а затим обишла и логор на Црвеном крсту и спомен комплекс Ћеле кулу.


#   Ниш   језик   Милош Банђур   Русија   Руски језик   Герцен Универзитет Русија
@Milos_Bandjur @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима