Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zadržati ruski jezik u školama: Delegacija ruskog univerziteta “Gercen“ u poseti Nišu

rssBookmark and Share

Niš 23.12.2019. Južna Srbija Info

Kako bi se ruski jezik zadržao u osnovinm i srednjim školama u Nišu, ali i u cilju realizacije nastave na ruskom jeziku, u Gradskoj kući u Nišu sastali su se predstavnici Ruskog državnog pedagoškog univerziteta ’’Gercen’’ i niškog univerziteta.

Zadržati ruski jezik u školama: Delegacija ruskog univerziteta “Gercen“ u poseti Nišu

Ova dva univerziteta zajedno će realizovati projekat, koji će finansirati ruska strana. Rusku delegaciju je predvodio Jurkov Jevgenije Jefimović, sa Ruskog državnoh pedagoškog univerziteta “Gercen“

Ideja o ovom projektu došla je sa državnog nivoa, a Niš je odabran da bude predstavnik srpske strane rekao je zamenik gradonačelnik prof.dr Miloš Banđur. On kaže da je ruska strana spremna da finansira projekat u celini.

Zamenik gradonačelnika je rekao da će se u narednom periodu definisati sadržina projekta i način na koji će on biti realizovan. On ističe da je potreba za ruskim jezikom sve veća.

U nastavku posete Nišu delegacija je položila cveće na spomenik nastradalim ruskim pilotima u Drugom svetskom ratu,a zatim obišla i logor na Crvenom krstu i spomen kompleks Ćele kulu.


#   Niš   jezik   Miloš Banđur   Rusija   Ruski jezik   Gercen Univerzitet Rusija
@Milos_Bandjur @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima