Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Девет милиона за психијатријску болницу у Врању

rssBookmark and Share

29.09.2011. Аutor : V. Ristić |

Након дневне онколошке болнице и болнице за хемодијализу у Здравственом центру у Врању почели су радови на реконструкцији дела Одељења неуропсихијатрије како би за месец дана била отворена дневна болница и за ову врсту пацијената, рекао је новинарима др Урош Трајковић, директор Здравственог центра у Врању.

Девет милиона за психијатријску болницу у Врању

По његовим речима за целу реконструкцију биће уложено девет милиона динара које је обезбедило Министарство здравља, а радове изводи Грађевинско предузеће „Тончев градња“ из Сурдулице.

-После отварања амбуланте, сада ћемо на одељењу неуропсихијатрије добити и дневну болницу са 20 постеља која ће за пацијенте бити отворена од 8 до 15 сати. Уз то наши лекари проћи ће и неопходну едукацију за ову врсту дневног рада јер имамо одличну сарадњу са Клиником за психијатрију КБЦ из Ниша,рекао је начелник психијатријског одељења Опште болнице у Врању др Саша Николић.

Почетком октобра у рад ће бити пуштен и нови мамограф, као и рендген апарат. Здравствени центар у Врању у последње три године уложио је у нову опрему, као и побољшање услова пружања здравствених услуга преко Министарства здравља више од 40 милиона динара.

Ова здравствена установа поред око 300.000 пацијената из седам општина југа Србије све чешће прима и пацијенте из општина Косовског поморавља.


#   Здравствени центар   Тончев градња   Министарство здравља   Саша Николић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима