Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Devet miliona za psihijatrijsku bolnicu u Vranju

rssBookmark and Share

29.09.2011. Autor : V. Ristić |

Nakon dnevne onkološke bolnice i bolnice za hemodijalizu u Zdravstvenom centru u Vranju počeli su radovi na rekonstrukciji dela Odeljenja neuropsihijatrije kako bi za mesec dana bila otvorena dnevna bolnica i za ovu vrstu pacijenata, rekao je novinarima dr Uroš Trajković, direktor Zdravstvenog centra u Vranju.

Devet miliona za psihijatrijsku bolnicu u Vranju

Po njegovim rečima za celu rekonstrukciju biće uloženo devet miliona dinara koje je obezbedilo Ministarstvo zdravlja, a radove izvodi Građevinsko preduzeće „Tončev gradnja“ iz Surdulice.

-Posle otvaranja ambulante, sada ćemo na odeljenju neuropsihijatrije dobiti i dnevnu bolnicu sa 20 postelja koja će za pacijente biti otvorena od 8 do 15 sati. Uz to naši lekari proći će i neophodnu edukaciju za ovu vrstu dnevnog rada jer imamo odličnu saradnju sa Klinikom za psihijatriju KBC iz Niša,rekao je načelnik psihijatrijskog odeljenja Opšte bolnice u Vranju dr Saša Nikolić.

Početkom oktobra u rad će biti pušten i novi mamograf, kao i rendgen aparat. Zdravstveni centar u Vranju u poslednje tri godine uložio je u novu opremu, kao i poboljšanje uslova pružanja zdravstvenih usluga preko Ministarstva zdravlja više od 40 miliona dinara.

Ova zdravstvena ustanova pored oko 300.000 pacijenata iz sedam opština juga Srbije sve češće prima i pacijente iz opština Kosovskog pomoravlja.


#   Zdravstveni centar   Tončev gradnja   Ministarstvo zdravlja   Saša Nikolić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima