Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

До средњовековне прокупачке тврђаве "Хисар" лакше уз нови асфалт

rssBookmark and Share

Прокупље 16.12.2021. Јужна Србија Инфо

Данас су у Прокупљу почели радови на асфалтирању пута који је део реализације пројекта реконструкције тврђаве и урећења на брду „Хисар“.

До средњовековне прокупачке тврђаве "Хисар" лакше уз нови асфалт

Како је саопштио члан Градског већа за инфраструктуру, Миладин Радоичић, завршетак радова очекује се за два дана, што значи да ће Прокупчани већ за викенд моћи новим асфалтом да дођу до свог омиљеног шеталишта.

-Без обзира што је грађевинска сезона при крају, локална самоуправа улаже напор да заврши започете инвестиције. Данас су почели радови на асфалтирању пута „др Алекса Савић,“ од зграде Дома културе до паркинга ресторана „Савићевац“, рекао је већник Радоичић и додао да ову фазу радова, чија је вредност 14.188.335 динара са ПДВ-ом, финансира Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије.

Овај пут је део великог пројекта  реконструкције средњовековне тврђаве и уређења брда „Хисар”, и омогућиће лакши приступ културно историјским добрима на  брду Хисар.

Иначе, локална самоуправа упоредо са овим радовима реализује и друге  планиране пројекте, тако да су данас почели и радови на асфалтирању пута у Новом Селу код Бабиног Потока, у дужини од 300 метара.


#   Прокупље   асфалтирање   Хисар (Прокупље)
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима