Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Држава уплатила 120 милиона Тигру

rssBookmark and Share

06.04.2013. Autor: M.Mitić-JužnaSrbija.Info

Компанији Тигар а.д. уплаћено је из надлежног министарства преко 120 милиона динара за доприносе по основу пензионог и здравственог осигурања.

Држава уплатила 120 милиона Тигру

У току је овера здравствених књижица и запослени у Тигру ће коначно моћи да се лече, изјавио је председник Самосталног синдиката у Пироту, Родољуб Ћирић.

"Очекујемо да наредне недеље буде исплаћена и јануарска зарада", казао је Ћирић.

Новац за исплату новембарске и децембарске зараде радницима Тигра обезбеђен је такође из државног буџета, из којег је почетком фебруара пребачено око 200 милиона динара.

Ћирић наглашсва да је Тигар, који запошљава више од 2.000 радника, у изузетно тешким проблемима, пошто је компанија протеклих година задуживана узимањем кредита код банака какби се инвестирало, али сада све то стиже на наплату.

"Нема прозводње, а самим тим нема ни враћања кредита, и зато се Тигар налази у изузетно тешкој ситуацији", наводи Ћирић.

Недавно је фабрику посетио министар Динкић, обећана су средства за покретање производње у износу од пет милиона евра и додатних 15 милиона евра за гаранције банкама како не би блокирале рачуне фабрици да би она могла да функционише.

Након претње генералним штрајком од стране Самосталног синдиката, доскорашња директорка Тигра а.д. Јелена Петковић је поднела оставку, а њу на челу компаније заменио Небојша Ђенадић, који је дошао из крушевачког Трајала.

У току је избор нових органа управљања фирме, с обзиром да се против комплетног старог руководства компаније воде процеси пред пиротским правосуђем, због основане сумње да су злоупотребљавали службени положај.

Коментара: 0


#   Тигар АД Пирот   држава   Небојша Ђенадић
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима