Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Два микроскопа дечјој клиници у Нишу

rssBookmark and Share

11.09.2013. Autor: M.Maksimović

Национално удружење родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) уручило је два савремена микроскопа одељењу за хематологију и онкологију Клинике за дечије интерне болести Клиничког центра у Нишу.

Два микроскопа дечјој клиници у Нишу

Како је саопштио данас НУРДОР, ови микроскопи ће помоћи лекарима при постављању прецизне дијагнозе и допринети успешнијем лечењу најмладјих пацијената.

Ова вредна донација део је НУРДОР-ове годишње акције "Препознајте на време" која под слоганом "Рана дијагностика - боља прогностика" истиче важност ране дијагностике захваљујући којој је, уз савремене протоколе лечења, рак у деце излечив у више од 70 одсто случајева.

"Уз вредан микроскоп који смо добили инсталиран је компјутер са системом који омогућава сликање, меморисање и чување најзначанијих резултата у току лечења сваког пацијента", изјавила је начелник одељења хематоонкологије Клинике за дечије интерне болести, КЦ у Нишу проф. др Гордана Костић након примања донације.

Костић је рекла да савремени микроскоп олакшава лекарима прецизну дијагнозу, што помаже у свакодневном раду и лечењу пацијената и захвалила НУРДОР, које омогућава малим пацијентима да имају савремене и добре услове лечења, који се стално унапредјују.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима