Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dva mikroskopa dečjoj klinici u Nišu

rssBookmark and Share

11.09.2013. Autor: M.Maksimović

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) uručilo je dva savremena mikroskopa odeljenju za hematologiju i onkologiju Klinike za dečije interne bolesti Kliničkog centra u Nišu.

Dva mikroskopa dečjoj klinici u Nišu

Kako je saopštio danas NURDOR, ovi mikroskopi će pomoći lekarima pri postavljanju precizne dijagnoze i doprineti uspešnijem lečenju najmladjih pacijenata.

Ova vredna donacija deo je NURDOR-ove godišnje akcije "Prepoznajte na vreme" koja pod sloganom "Rana dijagnostika - bolja prognostika" ističe važnost rane dijagnostike zahvaljujući kojoj je, uz savremene protokole lečenja, rak u dece izlečiv u više od 70 odsto slučajeva.

"Uz vredan mikroskop koji smo dobili instaliran je kompjuter sa sistemom koji omogućava slikanje, memorisanje i čuvanje najznačanijih rezultata u toku lečenja svakog pacijenta", izjavila je načelnik odeljenja hematoonkologije Klinike za dečije interne bolesti, KC u Nišu prof. dr Gordana Kostić nakon primanja donacije.

Kostić je rekla da savremeni mikroskop olakšava lekarima preciznu dijagnozu, što pomaže u svakodnevnom radu i lečenju pacijenata i zahvalila NURDOR, koje omogućava malim pacijentima da imaju savremene i dobre uslove lečenja, koji se stalno unapredjuju.


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima