Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Две труднице на репираторима у Нишу, ново жариште приватни дом за старе у Гаџином Хану

rssBookmark and Share

Ниш 20.07.2020. РТС, Јужна Србија Инфо

Чак шест пацијената је током јучерашњег дана, од укупно 11, преминуло у нишком клиничком центру. У тој здравственој установи према јучерашњим подацима 16 пацијената је на репиратору, међу њима и две труднице.

Две труднице на репираторима у Нишу, ново жариште приватни дом за старе у Гаџином Хану

Ново жариште у установама социјалне заштите је и приватни дом за старе у Гаџином Хану, а 16 корисника дома је хоспитализовано у болници у Нишу.

Шеф Тријажног тима Клиничког центра Ниш др Никола Миленковић каже за РТС да су две труднице које су на респираторима у тешком општем стању.

"Под сталним су надзором наших лекара, анестезиолога и уз консултације са гинеколозима надамо се најбољем исходу", каже Миленковић.

Додао је да трећа трудница није на респиратору, има тежу клиничку слику, али је за сада стабилно.

Указао је да су током викенда примили 16 корисника старачког дома у Гаџином Хану чији је пи-си-ар налаз био позитиван.

"Они су сви са лакшом клиничком сликом и примљени су код нас због праћења њиховог даљег стања и за сада су у добром здравственом стању", нагласио је Миленковић.

Истакао је да је епидемиолошка ситуација у Клиничком центру у Нишу стабилна.

"Оно што представља нашу предност у односу на први талас јесте то огромно искуство које имамо из тог таласа, тако да у овом налету ми смо предвидели апсолутно све могућности", рекао је Миленковић.

"Није добро да покривамо велику територију одакле нам гравитирају пацијенти и да је њихова клиничка слика у овом таласу тежа, односно да ми као клинички центар примамо само оне теже пацијенте", додао је Миленковић.

Такође, истиче, није добро што је све већи број младих који су збринути у Клиничком центру Ниш.

"Тренутно има места, на задовољавајућем нивоу смо што се тиче броја слободних болничких постеља и у могућности смо да примимо и збринемо све пацијенте који гравитирају ка нама", закључио је Миленковић.


#   Ниш   Клинички центар Ниш   Гаџин Хан   трудница   Коронавирус   Коронавирус
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима