Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Гашић и Диковић на дочеку за "плаве шлемове" на нишком аеродрому

rssBookmark and Share

02.12.2014. РТВ, Јужна Србија Инфо

Контигент припадника Војске Србије данас се враћа из мировне мисије УН у Либану, а на нишком аеродрому дочекаће их министар одбране Братислав Гашић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.

Гашић и Диковић на дочеку за "плаве шлемове" на нишком аеродрому

Пешадијска чета Војске Србије завршила је шестомесечно ангажовање у мултинационалној операцији у Либану а свечани дочек ће бити организован на аеродрому "Константин Велики", најавило је данас Министарство одбране.

Њих су у Либану заменили, у оквиру редовне ротације, колеге из Војске Србије који су у ту мировну мисију, у суботу, свечано испраћени из Панчева.

Испраћају у касарни "Народни херој Стевица Јовановић" уз родитеље и пријатеље војника, присуствовао је и Диковић који је нагласио значај ангажовања припадника наших оружаних снага на очувању глобалне безбедности и мира.

"Следећи стратешко опредељење Републике Србије за допринос миру и безбедности у региону и свету, Војска Србије поклања значајну пажњу учешћу у мултинационалним операцијама УН и Европске уније и непрестано повећава број својих припадника у овим мисијама", рекао је он.

Диковић је нагласио и да је учешће у мултинационалним операцијама вишеструко значајно за Војску Србије, а да наше јединице обучавамо и припремамо по највишим светским стандардима.

Припадници Министарство одбране и Војска Србије су, поред Либана, ангажовани и у мировним мисијама УН у Конгу, Обали Слоноваче, Либерији, Централноафричкој Републици, на Кипру и на Блиском Истоку.

Они су тренутно присутни и у две мисије Европске уније у Сомалији и једној мисији у Централноафричкој Републици.


#   Братислав Гашић   војска   Министарство одбране   Љубиша Диковић   аеродром Константин Велики   плави шлемови   дочек   Војска Србије
@mo_i_vs @NisAirport @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима