Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gašić i Diković na dočeku za "plave šlemove" na niškom aerodromu

rssBookmark and Share

02.12.2014. RTV, Južna Srbija Info

Kontigent pripadnika Vojske Srbije danas se vraća iz mirovne misije UN u Libanu, a na niškom aerodromu dočekaće ih ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Gašić i Diković na dočeku za "plave šlemove" na niškom aerodromu

Pešadijska četa Vojske Srbije završila je šestomesečno angažovanje u multinacionalnoj operaciji u Libanu a svečani doček će biti organizovan na aerodromu "Konstantin Veliki", najavilo je danas Ministarstvo odbrane.

Njih su u Libanu zamenili, u okviru redovne rotacije, kolege iz Vojske Srbije koji su u tu mirovnu misiju, u subotu, svečano ispraćeni iz Pančeva.

Ispraćaju u kasarni "Narodni heroj Stevica Jovanović" uz roditelje i prijatelje vojnika, prisustvovao je i Diković koji je naglasio značaj angažovanja pripadnika naših oružanih snaga na očuvanju globalne bezbednosti i mira.

"Sledeći strateško opredeljenje Republike Srbije za doprinos miru i bezbednosti u regionu i svetu, Vojska Srbije poklanja značajnu pažnju učešću u multinacionalnim operacijama UN i Evropske unije i neprestano povećava broj svojih pripadnika u ovim misijama", rekao je on.

Diković je naglasio i da je učešće u multinacionalnim operacijama višestruko značajno za Vojsku Srbije, a da naše jedinice obučavamo i pripremamo po najvišim svetskim standardima.

Pripadnici Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije su, pored Libana, angažovani i u mirovnim misijama UN u Kongu, Obali Slonovače, Liberiji, Centralnoafričkoj Republici, na Kipru i na Bliskom Istoku.

Oni su trenutno prisutni i u dve misije Evropske unije u Somaliji i jednoj misiji u Centralnoafričkoj Republici.

Komentara: 0


#   Bratislav Gašić   vojska   Ministarstvo odbrane   Ljubiša Diković   aerodrom Konstantin Veliki   plavi šlemovi   doček   Vojska Srbije
@mo_i_vs @NisAirport @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima