Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Doček: General Lazarević posle 10 godina provedenih u Hagu stigao u Niš! (FOTO)

rssBookmark and Share

03.12.2015. Telegraf, Južna Srbija Info

Lazarević je bio osuđen po komandnoj odgovornosti na 14 godina zatvora zbog zločina na Kosovu i Metohiji, kao komandant Prištinskog korpusa, a potom i komadant Treće armije Vojske Jugoslavije 1998. i 1999. godine

Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

General Vladimir Lazarević stigao je posle 10 godina u Srbiju, a s njim u avionu koji je na pistu aerodroma u Nišu sleteo iz Haga bili su ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić i ministar pravde Nikola Selaković. Dok su ga na aerodromu sačekali ministar Aleksandar Vulin, načelnik GŠ Ljubiša Diković, vladika Teodosije, kao i gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Lazarević je bio osuđen po komandnoj odgovornosti na 14 godina zatvora zbog zločina na Kosovu i Metohiji, kao komandant Prištinskog korpusa, a potom i komadant Treće armije Vojske Jugoslavije 1998. i 1999. godine.

U Haškom zatvoru je proveo više od deset godina, gde se u međuvremenu i razboleo, a nekoliko puta je i operisan.

Lazarević je dobrovoljno otišao u Hag u februaru 2005. godine, gde je četiri godine kasnije osuđen na 15 godina zatvora, ali mu je kazna posle žalbe smanjena na 14 godina.

Komentara: 1


#   Bratislav Gašić   Aleksandar Vulin   Zoran Perišić   Hag   Vladimir Lazarević   Ljubiša Diković   Nikola Selaković   veterani   aerodrom Konstantin Veliki   doček   Vladika Teodosije   Ševeningen
@VulinAleksandar @ProfdrPerisic @selakovicnikola @NisAirport @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Perkan, 04.12.2015.:
    da li je ovo posao ministara? malo jedan, nego trojica!


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima