Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градска општина Медијана обележила крсну славу Света Петку

rssBookmark and Share

Ниш 27.10.2021. Јужна Србија Инфо

Уручењем признања ГОМедијана обеле жила је општинску славу Света Петку. Дукат Медијане понела је Трећа бригада Копнене војске Србије - за очување историјских вредности и афирмацију Војске Србије, Полицијска испостава Медијана - за очување безбедности заједнице и подршку грађанима у време епидемије Ковид-19 и Компанија Роса - за изузетну друштвену одговорност и хуманост у раду.

Градска општина Медијана обележила крсну славу Света Петку

Добитници Благодарнице ове године су : Удружење пензионера Града Ниша,  – за дугогодишњи рад на очувању вредности Трећег доба, Удружење уметника Цар Константин, за хуманост и непресушну стваралачку енергију  и Златара Станимировић, за друштвену одговорност и бригу о новим генерацијама. Свима је на овај начин изражена и захвалност за дугогодишњу сарадњу са највећом нишком општином, у различитим друштвеним областима, посебно пронаталитетној политици којој је нишка Медијана посебно посвећена.   

-Радили смо између две славе колико су нам могућности и тренутна епидемиолошка ситуација дозвољавале. Традицију по којој смо као народ препознатљиви не смемо да заборавимо, а обележавање славе је један од најважнијих догађаја -  рекао је уручујући признања први човек нишке Медијане Небојша Коцић, и нагласио: - Ово су симболичне награде, желимо да покажемо захвалност за досадашњу сарадњу, за бригу  о Нишлијама и хуманост коју појединци и установе показују и мимо својих редовних послова за све генерације, свих наших грађана - рекао је Коцић. 

Слава највеће нишке општине обележена је уз поштовање епидемиолошких мера услед Ковида 19, у присуству градоначелнице Ниша Драгане Сотировски, председника Скупштине Града Ниша, Бобана Џунића, представника градских општина и руководства Медијане. По традицији, славски колач пресекао је Његово Преосвештенство, епископ нишки Арсеније, са свештенством нишке Епархије. Представљен је и Информатор о раду највеће нишке општине за првих девет месеци ове године.

У име досадашње сарадње Компанија Роса донирала је Медијани још једну клупу за маме дојиље и она је на дан славе постављена у Светосавском парку. Командант Треће бригаде Војске Србије, бригадни генерал Слађан Стаменковић уручио је овом приликом председнику Градске општине Медијана Небојши Коцићу икону Света Петке, рад у дуборезу.  

 


#   Ниш   Медијана градска општина   Света Петка   градска слава   Владика Арсеније   Небојша Коцић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима