Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradska opština Medijana obeležila krsnu slavu Sveta Petku

rssBookmark and Share

Niš 27.10.2021. Južna Srbija Info

Uručenjem priznanja GOMedijana obele žila je opštinsku slavu Sveta Petku. Dukat Medijane ponela je Treća brigada Kopnene vojske Srbije - za očuvanje istorijskih vrednosti i afirmaciju Vojske Srbije, Policijska ispostava Medijana - za očuvanje bezbednosti zajednice i podršku građanima u vreme epidemije Kovid-19 i Kompanija Rosa - za izuzetnu društvenu odgovornost i humanost u radu.

Gradska opština Medijana obeležila krsnu slavu Sveta Petku

Dobitnici Blagodarnice ove godine su : Udruženje penzionera Grada Niša,  – za dugogodišnji rad na očuvanju vrednosti Trećeg doba, Udruženje umetnika Car Konstantin, za humanost i nepresušnu stvaralačku energiju  i Zlatara Stanimirović, za društvenu odgovornost i brigu o novim generacijama. Svima je na ovaj način izražena i zahvalnost za dugogodišnju saradnju sa najvećom niškom opštinom, u različitim društvenim oblastima, posebno pronatalitetnoj politici kojoj je niška Medijana posebno posvećena.   

-Radili smo između dve slave koliko su nam mogućnosti i trenutna epidemiološka situacija dozvoljavale. Tradiciju po kojoj smo kao narod prepoznatljivi ne smemo da zaboravimo, a obeležavanje slave je jedan od najvažnijih događaja -  rekao je uručujući priznanja prvi čovek niške Medijane Nebojša Kocić, i naglasio: - Ovo su simbolične nagrade, želimo da pokažemo zahvalnost za dosadašnju saradnju, za brigu  o Nišlijama i humanost koju pojedinci i ustanove pokazuju i mimo svojih redovnih poslova za sve generacije, svih naših građana - rekao je Kocić. 

Slava najveće niške opštine obeležena je uz poštovanje epidemioloških mera usled Kovida 19, u prisustvu gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, predsednika Skupštine Grada Niša, Bobana Džunića, predstavnika gradskih opština i rukovodstva Medijane. Po tradiciji, slavski kolač presekao je Njegovo Preosveštenstvo, episkop niški Arsenije, sa sveštenstvom niške Eparhije. Predstavljen je i Informator o radu najveće niške opštine za prvih devet meseci ove godine.

U ime dosadašnje saradnje Kompanija Rosa donirala je Medijani još jednu klupu za mame dojilje i ona je na dan slave postavljena u Svetosavskom parku. Komandant Treće brigade Vojske Srbije, brigadni general Slađan Stamenković uručio je ovom prilikom predsedniku Gradske opštine Medijana Nebojši Kociću ikonu Sveta Petke, rad u duborezu.  

 


#   Niš   Medijana gradska opština   Sveta Petka   gradska slava   Vladika Arsenije   Nebojša Kocić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima