Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градска управа ружи центар Ниша

rssBookmark and Share

02.02.2011. Извор: Блиц

Фасада зграде саграђене пре 70 година данас је због дотрајалости у јадном стању. Делови фасаде отпадају, па су на једном месту провирила слова „ДНО”, део неког ранијег натписа из предратног периода, што објекту у којем заседају и одборници Скупштине града даје трагикомичан и непримерен изглед.

Градска управа ружи центар Ниша

Иако је још у мају прошле године најављено да ће зграда Градске управе бити потпуно обновљена, радови до данас нису почели. Ова зграда обновом не би само престала да буде ругло, већ би Нишлије лакше могле да завршавају послове, пошто се у њој налазе све градске инспекције и административне службе.

Градоначелник Ниша Милош Симоновић каже да се од реконструкције ове зграде није одустало и да радови нису започети јер је одлучено да се осим фасаде уради и реконструкција инсталација, као и да се затражи помоћ НИП-а у финансирању. Према Симоновићевим речима, реконструкција ће почети већ у марту.

- Завршени су главни пројекти за реконструкцију фасаде и поткровља, као и главни пројекат инсталација. Одлучили смо да код НИП-а конкуришемо за половину средстава, па су зато радови одложени. Одлука ће бити позната у фебруару. И ако не добијемо средства од НИП-а, радови на реконструкцији ће почети средствима из буџета. Измештањем Прекршајног суда из приземља зграде добиће се простор у којем ће се на једном месту налазити све службе које су најдиректније везане за рад са грађанима - каже Симоновић. Укупна вредност радова је процењена на 154 милиона динара без ПДВ-а.

Председник Скупштине града Ниша Миле Илић наводи да се од НИП-а очекује позитиван одговор и да је суштина реконструкције да се створе оптимални услови за ефикасније остваривање права грађана, али и да естетски моменат није занемарљив.

- Ова зграда Градске управе тренутно је најгори објекат у Србији од свих већих градова и сасвим одудара од естетског изгледа и архитектонских решења у центру Ниша. Очекујемо да се фасада и поткровље заврше до средине следеће године, а онда ће се надаље радови одвијати по фазама - каже Илић.



#   Милош Симоновић   Миле Илић   радови   зграде
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима