Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Помоћ станарима изгореле зграде од 100.000 динара

rssBookmark and Share

27.04.2011. Душан Коцић

Градско веће Лесковца: помоћ станарима изгореле зграде од 100.000 динара

Ова средства у укупном износу од три милиона и 750 хиљада динара су пренета на рачун Центра за социјални рад у Лесковцу који ће извршити расподелу финансијске помоћи

За само неколико тренутака зграда нестала у пламену
За само неколико тренутака зграда нестала у пламену

ЛЕСКОВАЦ - На ванредној седници Градског већа, која је одржана данас, донета је одлука о исплати једнократне помоћи породицама из стамбене зграде у Радничком насељу која је уништена у пожару.

Сваком члану породичног домаћинства зграде која је потпуно изгорела из градског буџета биће исплаћен једнократан износ од 100 хиљада динара, док је по 50 хиљада динара опредељено за чланове домаћинстава из суседног улаза који су исељени из стамбеног објекта на основу решења Градске управе за инспекцијске послове јер су неусловни за становање – саопштава Информативна служба Градског већа.

Ова средства у укупном износу од три милиона и 750 хиљада динара су пренета на рачун Центра за социјални рад у Лесковцу који ће извршити расподелу финансијске помоћи.

Центру за социјални рад, по одлуци Градског већа, биће пренета и средства од 400 хиљада динара на име трошкова тромесечног закупа станова у којима су ове породице привремено смештене.

Градско веће је данас наложило Дирекцији за урбанизам и изградњу да по хитном поступку спроведе поступак јавне набавке за пројектовање и изградњу станова на локацији где је избио пожар.

Циљ је да се у најкраћем могућем року изградњом нове стамбене зграде трајно реши проблем породица које су због пожара остале без „крова над главом“.

 

 


#   Градско веће     јавне набавке   стамбене зграде
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима