Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уместо једне, шест градских управа у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 11.12.2020. Јужна Србија Инфо

Градска управа у Нишу се мења и уместо једне врши се реорганизација и предлаже се шест нових градских управа за шест области‚ изјавила је Весна Нешић, секретар Секретаријата за грађанске послове Града Ниша

Фото. Јужна Србија
Фото. Јужна Србија

"Новим системом организације, рад управе биће много ефикаснији, а грађани задовољнији"‚ закључио је Предраг Стојановић, градски већник ресорно задужен за финансије.

Нова организација:

То су, Градска управа за органе града и грађанска стања

Градска управа за финансије 

Градска управа за грађевинарство

Градска управа за имовину и одрживи развој

Градска  управа за друштвене делатности  

Градска управа за комуналне  делатности и инспекцијске послове

"Разлог за доношење ове одлуке је у поштовању начела економичности и потребе да се створи модерна управа која би допринела ефикаснијем раду Градске управе са странкама и омогућила већи степен одговорности и контроле у раду органа приликом обављања послова из своје делатности‚", објаснила је Нешић.

Градско веће је усвојило предлог реорганизације Градске управе која ће убудуће имати шест новиг управа за шест области које ће покривати.  Кадровски план за 2021.годину, који су градски већници усвојили, садржи приказ постојећег броја  запослених у органима Града, потребан број запослених на неодређено време који су потребни у години за коју се доноси кадровски план, број  приправника чији се пријем планира у 2021.години, број запослених на одређено време због повећаног обима посла као и број запослених на одређено време у кабинету градоначелника. Приказ броја запослених врши се према звањима у складу са организационим променама које су биле и формирањем нових градских управа. Пријем планираних извршилаца за 2021.годину вршиће се сукцесивно у складу са потребама посла и у оквиру одобрених средстава за идућу годину.
                 

Нова организација ће омогућити и нова запошљавања. Пријем ће се вршити у складу са законом и потребама, сукцесифно током 2021.године.

Слична али мало другачија организација Градске управе је била и 2016. године, али је тада било много више управа док их је сада само шест које обједињују одговарајуће послове.

"Када се ради о реорганизацији градске управе она је последица чињенице да смо приметили да има застоја у некој комуникацији, мада је све рађено квалитетно. Сада ће бити шест управа, које ће да садрже све оно што је потребно и приближно активностима у областима које оне покривају и на тај начин ће бити рад управе ефикаснији, а грађани ће бити много задовољнији тиме‚", рекао је Стојановић.


#   Ниш   Градско веће   Драгана Сотировски   Градска управа   финансије   реорганизација   начелник   Предраг Стојановић
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима