Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На скупу средњошколаца против "лажне геј параде", група младића напала новинаре у Лесковцу, УНС осуђује понашање младих

rssBookmark and Share

Лесковац 02.03.2020. УНС, ЈуГмедиа, Јужна Србија Инфо

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује физички напад и вређање новинара портала Југмедиа и дописница новинских агенција Бета и ФоНет на новинарском задатку у центру Лесковца док су извештавали са протеста средњошколаца против Параде поноса у том граду.

Фото: screenshot ЈуГмедиа
Фото: screenshot ЈуГмедиа

Заменик главног уредника портала Југмедиа Драган Маринковић потврдио је за УНС да су средњошколци на скупу викали на колеге, вређали их, псовали, а да је њега један од демонстраната одгурнуо када је покушао да их фотографише.

„Насрнули су на дописницу Бете, а колегиницу из ФоНета су псовали. Осетио сам ударац у леву потколеницу, а затим сам пао. У ургентном центру су констатоване лакше повреде. Полицији сам дао изјаву“, рекао је УНС-у Маринковић.

УНС истовремено је изненађен и забринут због понашања малолетника на протесту који није пријављен и очекује да њихови родитељи и професори отворено разговарају са својом децом и ученицима о овом немилом инциденту.

Увреде због снимања скупа окупљени су упутили и новинарки портала Југпресса, Љиљани Стојановић

Да подсетимо..

Око две стотине ученика, углавном нижих разреда лесковачких средњих школа, протестовалао је данас у центру Лесковца због наводне најаве да ће се у овом граду одржати геј парада.

Срењошколци су насртали на новинаре, новинарке називали к……ма, а новинара јуГмедие Драгана Маринковића гурнули, шутнули, повредили и оборили на бетон, на шта је полиција одмах реаговала и привела два момака с капуљачама, пише портал ЈуГмедиа.

Више на порталу ЈуГмедиа:

https://jugmedia.rs/ubij-zakolji-da-peder-ne-postoji-orilo-se-sa-protestnog-skupa-leskovackih-srednjoskolaca-koju-su-napali-i-povredili-novinara/


#   Лесковац   полиција   НУНС   ученици   новинари   Геј парада   Југмедиа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима