Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na skupu srednjoškolaca protiv "lažne gej parade", grupa mladića napala novinare u Leskovcu, UNS osuđuje ponašanje mladih

rssBookmark and Share

Leskovac 02.03.2020. UNS, JuGmedia, Južna Srbija Info

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje fizički napad i vređanje novinara portala Jugmedia i dopisnica novinskih agencija Beta i FoNet na novinarskom zadatku u centru Leskovca dok su izveštavali sa protesta srednjoškolaca protiv Parade ponosa u tom gradu.

Foto: screenshot JuGmedia
Foto: screenshot JuGmedia

Zamenik glavnog urednika portala Jugmedia Dragan Marinković potvrdio je za UNS da su srednjoškolci na skupu vikali na kolege, vređali ih, psovali, a da je njega jedan od demonstranata odgurnuo kada je pokušao da ih fotografiše.

„Nasrnuli su na dopisnicu Bete, a koleginicu iz FoNeta su psovali. Osetio sam udarac u levu potkolenicu, a zatim sam pao. U urgentnom centru su konstatovane lakše povrede. Policiji sam dao izjavu“, rekao je UNS-u Marinković.

UNS istovremeno je iznenađen i zabrinut zbog ponašanja maloletnika na protestu koji nije prijavljen i očekuje da njihovi roditelji i profesori otvoreno razgovaraju sa svojom decom i učenicima o ovom nemilom incidentu.

Uvrede zbog snimanja skupa okupljeni su uputili i novinarki portala Jugpressa, Ljiljani Stojanović

Da podsetimo..

Oko dve stotine učenika, uglavnom nižih razreda leskovačkih srednjih škola, protestovalao je danas u centru Leskovca zbog navodne najave da će se u ovom gradu održati gej parada.

Srenjoškolci su nasrtali na novinare, novinarke nazivali k……ma, a novinara juGmedie Dragana Marinkovića gurnuli, šutnuli, povredili i oborili na beton, na šta je policija odmah reagovala i privela dva momaka s kapuljačama, piše portal JuGmedia.

Više na portalu JuGmedia:

https://jugmedia.rs/ubij-zakolji-da-peder-ne-postoji-orilo-se-sa-protestnog-skupa-leskovackih-srednjoskolaca-koju-su-napali-i-povredili-novinara/


#   Leskovac   policija   NUNS   učenici   novinari   Gej parada   Jugmedia
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima