Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Opelješili 50 srpskih đaka na ekskurziji, pokupili im i pasoše!

rssBookmark and Share

Leskovac 19.10.2014. Kurir

Grupa od 56 učenika četvrtog razreda srednje medicinske škole iz Leskovca u noći između srede i četvrtka opljačkana je u italijanskom gradu Riminiju, gde su bili na ekskurziji.

Opelješili 50 srpskih đaka na ekskurziji, pokupili im i pasoše!

Pljačka se dogodila tokom noći, kad su lopovi obili specijalno ugrađen sef u bunkeru autobusa ispred hotela i iz njega odneli svih 56 pasoša, novac i stvari koje su bile na sedištu, kaže Bratislav Stojanović, vođa puta i suvlasnik turističke agencije ‚‘Bavka‘‘.

Konzulat pomagao

Stojanović kaže da je direktorki škole, profesorima i učenicima odmah objasnio da je sve relevantne činioce obavestio i dogovorio se da dobiju pasoše u najkraćem roku.

- Stupili smo u kontakt s našim konzulatom u Rimu, koji je ekspresno reagovao, kao i naša policija u Leskovcu. Papiri su brzo bili gotovi i čekali su nas u srpskom konzularnom predstavništvu u Trstu. Deca su pre toga obišla San Marino, obavila sve po programu i dobila dodatna dva i po sata boravka u Trstu - priča Stojanović i dodaje da su, kako im je saopšteno u Italiji, pljačku iz specijalnog, ugrađenog sefa u autobusu izveli pravi profesionalci i da su on i vozač najviše pokradeni. Inače, pasoše su ostavili u sef jer su mislili da su tu najsigurniji pošto je reč o autobusu novije generacije u Evropi.

Vratili se kući

Učenici i profesori su s ekskurzije u Leskovac doputovali juče ujutru. Međutim, niko od profesora nije bio raspoložen za razgovor. U školskoj upravi smo saznali da su čuli za problem, ali da izveštaj očekuju sutra.

Uplašili roditelje
MISLILI SMO DA NIKAD NEĆEMO PREĆI GRANICU


Kad su saznali da su pokradeni, učenici kažu da su im se tad srušili svi snovi i ideali o maturskoj ekskurziji.

- Mislili smo da nikad nećemo izaći iz Italije. Međutim, kad smo čuli razgovor vođe puta s ambasadom u Rimu i policijom u Leskovcu, to nas je ohrabrilo - kažu učenice koje su porukama, kako kažu, uništile svoje roditelje.

- Možete zamisliti kako je bilo nama roditeljima u Leskovcu. Mislili smo na najgore. Rastrčali smo se i mi ovde da se sve organizuje kako treba. Hvala bogu, sve je dobro ispalo - kažu roditelji.
 

Komentara: 0


#   Leskovac   škole   policija   Turističke agencije   pljačka   učenici   ekskurzija   Bratislav Stojanović   profesionalci
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima