Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хаос у Куршумлији: Излила се река Бањска, села одсечена од града

rssBookmark and Share

Куршумлија 19.04.2014. Бета

Река Бањска излила се вечерас из речног корита у близини Куршумлијске Бање и пресекла главни пут, па су села око те бање на југу централне Србије потпуно одешечена од града

Хаос у Куршумлији: Излила се река Бањска, села одсечена од града

Истовремено из речног корита се излила и река Топлица, потврдио је агенцији Бета председник општине Куршумлија Радољуб Видић.

После обилне кише која непрекидно пада већ неколико дана, река Бањска се вечерас излила из речног корита, а вода је преплавила главни пут који повезује Куршумлијску Бању и околна села с градом.

Председник општине Куршумлија Радољуб Видић каже да водостај те реке расте и да се за сада не зна да ли је нека кућа поред реке угрожена.

"Планирано је да данас буду ангажоване машине и радници комуналног предузећа који ће покушати да оспособе пут до бање и села која су због полаве одсечена од града. За сада не знамо да ли је нека кућа угрожена и неизвесно је каква ће ситуација бити у току ноћи, јер водостај те реке је сваког часа у порасту", казао је Видић.

У селима око Куршумлијске Бање живе углавном старији људи.

Истовремено, река Топлица се вечерас излила у горњем току те реке, од Куршумлије према Луковској Бањи. На више места су поплављени воћњаци, плантаже и пшеница.

Водостај реке Топлице је такође у порасту.


#   Куршумлија   Топлица река   поплава   Радољуб Видић   председник општине   река   Бањска   Топлица река
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима