Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Haos u Kuršumliji: Izlila se reka Banjska, sela odsečena od grada

rssBookmark and Share

Kuršumlija 19.04.2014. Beta

Reka Banjska izlila se večeras iz rečnog korita u blizini Kuršumlijske Banje i presekla glavni put, pa su sela oko te banje na jugu centralne Srbije potpuno odešečena od grada

Haos u Kuršumliji: Izlila se reka Banjska, sela odsečena od grada

Istovremeno iz rečnog korita se izlila i reka Toplica, potvrdio je agenciji Beta predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić.

Posle obilne kiše koja neprekidno pada već nekoliko dana, reka Banjska se večeras izlila iz rečnog korita, a voda je preplavila glavni put koji povezuje Kuršumlijsku Banju i okolna sela s gradom.

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić kaže da vodostaj te reke raste i da se za sada ne zna da li je neka kuća pored reke ugrožena.

"Planirano je da danas budu angažovane mašine i radnici komunalnog preduzeća koji će pokušati da osposobe put do banje i sela koja su zbog polave odsečena od grada. Za sada ne znamo da li je neka kuća ugrožena i neizvesno je kakva će situacija biti u toku noći, jer vodostaj te reke je svakog časa u porastu", kazao je Vidić.

U selima oko Kuršumlijske Banje žive uglavnom stariji ljudi.

Istovremeno, reka Toplica se večeras izlila u gornjem toku te reke, od Kuršumlije prema Lukovskoj Banji. Na više mesta su poplavljeni voćnjaci, plantaže i pšenica.

Vodostaj reke Toplice je takođe u porastu.


#   Kuršumlija   Toplica reka   poplava   Radoljub Vidić   predsednik opštine   reka   Banjska   Toplica reka
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima