Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Reka Toplica odnela kuće, Romi odbili da se evakuišu

rssBookmark and Share

Kuršumlija 20.04.2014. Beta

Tokom protekle noći voda iz reke Toplice izlila se u selu Barlovo i porušila desetak romskih kuća, a više njih je potopljeno

Reka Toplica odnela kuće, Romi odbili da se evakuišu

"Nivo vode se jutros smanjio, a u Kuršumliji se očekuju cisterne sa pijaćom vodom", kazao je predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić, koji je objasnio da je voda juče poplavila sve gradske bazene za snabdevanje vodom.

Romi u naselju Barlovo sinoć nisu prihvatili evakuaciju, iako je voda pretila da im poruši kuće, i 120 njih provelo je noć u zgradi železničke stanice u tom selu.

"Opština je obezbedila smeštaj u jednoj obližnjoj seoskoj školi, hranu i krevete, ali Romi smeštaj nisu prihvatili. Sada su nas doveli u nezgodnu situaciju, jer su ostali pod vedrim nebom", rekao je Vidić.

Putevi su neprohodni prema Lukovskoj i Kuršumlijskoj Banji. Dosta sela je zbog toga odsečeno od sveta.

U kriznom stabu oštine Kuršumlija strahuju da će zbog naglog topljenja snega na Kopaoniku i okolnim brdima ponovo biti povećan nivo tri reke u Kuršumliji. Nivo vode, koji je duž reke Toplice od Kuršumlije do Prokuplja juče dostizao četiri metra, jutros je smanjen za oko jedan metar.

Načinjena je ogromna šteta na poljoprivrednim gazdinstvima, kako na objektima tako i na usevima. Procenjuje se da je najveća šteta načinjena na teritoriji oštine Kuršumlija.


#   Kuršumlija   Romi   Toplica reka   poplava   Radoljub Vidić   predsednik opštine   reka   poplava 2014   Toplica reka
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima