Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zaposleni u opštini Kuršumlija odriču se 10 odsto od plate za pomoć poplavljenim

rssBookmark and Share

Prokuplje 20.05.2014. Blic

Svi radnici opštine Kuršumlija odvojiće 10 odsto majske plate kao pomoć poplavljenima

Zaposleni u opštini Kuršumlija odriču se 10 odsto od plate za pomoć poplavljenim

Na Sednici Štaba za vanredne situacije u Kuršumliji doneta je odluka da se organizuje velika humanitarna akcija prikupljanja pomoći za ugrožena područja, a sva pomoć biće prikupljena u zgradi Crvenog krsta.

"Želim da uputim javni poziv svim sugrađanima i ljudima dobre volje koji žele da pomognu i priključe se pomenutoj akciji. Ujedno pozivam i privredne subjekte da u skladu sa svojim mogućnostima i koliko ko bude mogao prikupimo pomoć za porodice koje je zadesila ova katastrofalna poplava. Moram da napomenem da nam je svaki vid pomoći veoma važan ali bih istakao da nam je najpotrebnija hrana za bebe, pampres pelene, flaširana voda, ćebad, dušeci", naglasio je predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić.

On ističe da su radnici opštine Kuršumlija odlučili da se odreknu 10 odsto svojih zarada za maj mesec, kako bi se prikupljena novčana sredstva usmerila za najugoženije opštine.

Crveni krst Prokuplje koji je aktivno učestvovao u organizaciji prikupljanja pomoći za poplavljeno stanovništvo, donirao je humanitarnu pomoć opštini Krupanj. Prema rečima Dušice Dinić, sekretara opštinske organizacije Crvenog krsta Prokuplje, za samo nekoliko dana prikupljeno je oko 2.150 kilogram odeće, obuće, posteljine i ćebadi i 1.115 kilograma artikala hrane i higijene.

"Na naš poziv odazvali su se građani u velikom broju i pojedini privrednici. SZTR “Boki” iz Donje Toponice donirao je 550 kilograma konzerviranog povrća, “Rič” doo 1.520 litara vode i paletu sredstava za higijenu, SZTR “Neca” 4.800 litara vode, 800 kilograma brašna i 240 kilograma praška. “Andrejić” doo Beloljin je donirao 1.400 litara vode, a SZR “Metalac” i “Exit” hranu i vodu u vrednosti od po 20.000 dinara", rekla je Dinićeva.

Ona kaže da je s obzirom da je u Krupnju izuzetno teška situacija, odlučeno da svu pomoć pošalju tamo.

"Stupili smo u kontakt sa Crvenim krstom Krupanj i opštinskim štabom, koji su nam potvrdili mogućnost da prihvate i dalje distribuiraju pomoć", dodaje sekretar prokupačkog Crvenog krsta. Ona ističe da je u akciji je učestvovalo oko 50 volontera Crvenog krsta Prokuplje, koji su radili na prikupljanju, klasiranju, pakovanju i utovaru pomoći.

Komentara: 0


#   Prokuplje   Kuršumlija   poplava   Radoljub Vidić     predsednik opštine   ugroženi   poplava 2014   humanitarna akcija   Krupanj   javni poziv
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima